סיפור הילדות של חנה גרון

סבתא חנה, הנכדה עמית ואחותה אור

שמי חנה גרון לשעבר שמואלוף סבתא של עמית חפץ, אני משתתפת עמו השנה בתכנית הקשר הרב דורי.

נולדתי בשנת 1943 בתל אביב ישראל.

סבתא חנה בילדותה

מאלבומה של סבתא חנה בילדותה עם הוריה

תמונה 2

כשהייתי בת שש עברנו לגור מתל אביב לשכונת קריית משה, ליד פתח תקווה (זאת הייתה השנה שירד בה שלג). זאת הייתה שכונה קטנה כמו קיבוץ קטן. בשכונה היה גם בית ספר יסודי. בבית הספר היו לנו בנוסף לשיעורים הרגילים שיעורי חקלאות ומלאכה לבנות ונגרות לבנים. וכן כל בוקר לפני הכניסה לכיתות היה מסדר בוקר והנפת דגל ישראל.

רוב הזמן בילינו בחוץ ושיחקנו יחד בשכונה בקלאס, קפיצה בחבל, חמש אבנים, ארבע מקלות, שלום אדוני המלך, תופסת ומחבואים. בימי הקיץ בחופש הגדול הינו מתקבצים כל ילדי השכונה בחורשה קטנה ליד השכונה ובונים לנו נדנדות טרזנים ומשחקים יחדו.

תמונת מחזור של סיום כיתה ו'

תמונה 3

לאחר סיום לימודי התיכוניים התגייסתי לצ"הל ושירתי בתור פקידה בלשכת מפקד גיסות השריון (האלוף דוד אלעזר) . זה היה תפקיד מאוד מעניין ומאתגר.

סבתא חנה בשירותה הצבאי

תמונה 4

עם סיום שירותי הצבאי ירדתי לאילת וגרתי שם כשנתיים. לאחר מכן חזרתי למרכז ועבדתי בחברת התעופה היוונית דאז, "אולימפיק".

בשנת 1974 נישאתי ליחיאל זיכרונו לברכה ועברנו לגור בחולון נולדו לנו שתי בנות דבי (אימא של עמית) וורד.

סבא יחיאל ז"ל

סבתא חנה וסבא יחיאל ביום חתונתם