סיפור החיים של אסתר משה

סבתא ועילאי בעלייה לתורה
סבתא ועילאי מבלים במסעדה
ציוני הדרך בחייה של סבתא

שמי אסתר משה, נולדתי בארץ ישראל בתאריך 14.06.1955. נולדתי להורים תימנים והתגוררנו במושב תנובות. הוריי רשמו אותי לגן דתי כי הוריי שומרי מסורת, משם המשכתי לבית ספר יסודי ממלכתי דתי תנובות.

למדנו את המקצועות חשבון, עברית, הסטוריה, תנ"ך, מולדת, חוג תפירה. עונשים שנתנו לנו היו לכתוב 200 פעם "לא להפריע", או לעמוד בפינה של הכיתה. המשחקים ששיחקנו הם מחניים, כדורגל, כדור יד ותחרות ריצה.

בבית הספר היסודי למדנו עד כיתה ח' לאחר מכן עלינו לתיכון. בכיתה ט' למדתי מקצוע ספרות (ספרות נשים וגברים) וחינוך גופני. סיימתי את לימודי בכיתה ט' ולאחר מכן התחלתי לעבוד במקצוע ספרות שיער. לאחר סיום עבודתי כספרית עבדתי בתור מורה מחליפה לספורט בבית ספר אוסישקין בנתניה.

הכרתי את בעלי אהרון כחלון בעבודתו כנהג מונית. התחתנו בתאריך 12.11.1980. באותו שנה נולד בני עמי ולאחר שנתיים ושבועיים נולד בני השני ליטני. במשך הזמן פתחתי מספרה בבית ובזה עסקתי. בשנת 2005 התחלתי לעבוד בעריית נתניה כמלווה בהסעות לילדי חינוך מיוחד. בשנת 2021 יצאתי לפנסיה וכרגע אני עקרת בית.

הזוית האישית

עילאי: למדתי דברים חדשים על סבתא שלי מהראיונות, התהליך גרם לסבתא שלי להיזכר בדברים הישנים שהיא חוותה.

פנסיה
תשלום חודשי למי שפרש מהעבודה בגיל מבוגר; גמלה. התקופה שלאחר הפרישה מהעבודה.