סיפורם של מרינה וסשה

טיול משוטף במדבר יהודה
מרינה וסשה בשנת 1982
לשם ניקח את הנכדים?

שמי יעל, אני משתתפת בתוכנית הקשר הרב דורי עם סבתא שלי מרינה פדורוב, ממנה שמעתי סיפורים רבים ותעדתי אחד מהם.

להורים של מרינה (שהיא סבתא שלי), כלומר סבא רבא וסבתא רבתא שלי, היו להם זוג חברים, שלהם היה בן בשם סשה. סשה היה גדול ממרינה ב-4 שנים.

הוריה של מרינה וגם זוג החברים, הורי סשה, התעסקו הרבה בספורט והיו נפגשים מידי פעם. אמו של סשה הייתה מעבירה לאימא של מרינה ציוד, משחקים, ספרים ובגדים, כל מה שכבר היה קטן על סשה היה עובר למרינה.

למרות זאת הילדים לא נפגשו ולא הכירו. השנים חלפו ושני הילדים גדלו כל אחד בביתו ועם משפחתו.

כשמרינה בגרה והתחילה ללמוד באוניברסיטה היא הכירה שם בחור נחמד בשם סשה פדורוב.

היא לא חיברה את שם הבחור, לילד מעיר ילדותה, כי ברוסיה שם "סשה פדורוב" היה נפוץ מאוד, בערך כמו "משה כהן" בארץ. לאחר שנפגשו והכירו, אחרי כמה זמן התברר להם שהם מאותה העיר וגילו שבעצם הוריהם מכירים ונזכרו שבעצם שמעו אחד על השנייה בילדותם. הם דיברו קצת ברכבת כשחזרו לעיר שלהם לחופשת קיץ וסשה הזמין את מרינה לטיול ראפטינג בקרליה (שזה בצפון רוסיה) עם קבוצת חברים.

מרינה וסשה בשנת 1982 טיול ראפטינג

הצעת נישואים מיוחדת

יום אחד הם קמו סשה ומרינה, מוקדם בבוקר כדי לצפות בזריחה מדהימה, שזה  מראה מאוד רומנטי. בזמן שהתבוננו בזריחה סשה אמר:

"מדהים!!! לפה אנחנו נביא את הנכדים שלנו!"

מרינה אז היתה בת 17 וסשה בן 21.

מרינה וסשה סיפור אהבה

תמונה 2

הכי מדהים בסיפור הזה שהם עדיין ביחד, כבר 40 שנה – יש להם ילדים ונכדים ועכשיו צריך באמת להביא את הנכדים לקארליה לצפות בזריחה!

הזוית האישית

יעלי: היה מעניין מאוד לשמוע את הסיפור של סבתא וסבא – סיפור אהבה יפה. גילתי עוד על סבתא שלי, מרינה שיש לה המון תחביבים, תמיד הייתה חובבת ספורט במיוחד: שייט בסירת מפרס וגם תחרויות שייט. בכלל השתתפה בצעירותה בכל סוגי הספורט האתגרי: סקי, מצנחי רחיפה, טיפוס הרים ובעצם וכו' והיום הוסיפה עוד תחביבים: לקרוא ולפתור חידות לוגיות.

ראפטינג
טיול בנהר בסירה קטנה