סיפורו של סבא צבי קרן

סבתא וסבא באו לבקר אותנו בקנדה
סבא צביקה בילדותו בחיפה
המלחמות שסבא לחם בהן

שמי צבי (צביק'ה) קרן, נולדתי בעיר חיפה בשנת 1949.

הורי הגיע ארצה ממחנות המעצר בקפריסין, לאחר שנעצרו בניסיון לעלות ארצה. משפחתי השתקעה בחיפה ובה בנינו את חיינו.

בילדותי, למדתי בבית הספר היסודי "גאולה" בחיפה. ותיכון בבית ספר מקצועי. כילדים אהבנו לשחק ב"גולות", "חמש אבנים", כדורגל בשכונה, ולהעיף עפיפונים שעשינו במו ידנו.

תנועת הנוער (מנערות עד לבגרות) היתה חלק מרכזי מחיינו. ערכנו טיולים לכל רחבי הארץ, יצאנו למחנות עבודה והיו לנו חוויות רבות ומיוחדות.

התגייסתי לצבא מספר ימים לפני מלחמת ששת הימים, ובפרוץ המלחמה, עבדנו בהכנת אספקת תחמושת ליחידות השריון. לאחר מכן  הוכשרתי כמפקד טנק צנטוריון.

במלחמת יום הכיפורים כמפקד טנק, עלינו לרמת הגולן, ובמעלה גמלא עצרנו את גלישת הצבא הסורי לכנרת. גם כאן נפצעתי מפגיעת פגז נגד טנקים.

התחתנתי בשנת  1970 עם גילה, שהיתה החברה שלי עוד מבית הספר היסודי ,ומתנועת הנוער. החתונה נערכה בחיפה.

התקבלתי לעבודה ב-"אגד" ורוב השנים עבדתי באגף הכספים. נולדו לנו שלושה בנים מקסימים. לאחר שהבנים התחתנו זכינו בעשרה נכדים מקסימים  אפילו יותר.

עבודות יצירה מאוד אהובות עלי. אני בונה שבשבות, פסלי עץ, מדפסת תלת מימד, פסלים קינטיים שעובדים בכוח סולארי, ועוד ועוד דברים שאני מאוד אוהב ליצור.

הזווית האישית

נועה – היה לי מאוד מעניין לשמוע את הסיפורים של סבא שלי כיצד לחם במלחמות ישראל ואיך עברה עליו ילדותו..

צנטוריון
צנטוריון הוא טנק בריטי, שפותח בסוף מלחמת העולם השנייה, אך יצורו החל מאוחר מכדי שיכנס לשירות במהלכה. הצנטוריון יועד להיות טנק שיוט, אך למעשה היווה את אבן הדרך לתפיסת שריון חדשה לפיה הצנטוריון סווג כטנק מערכה.ויקיפדיה

ציטוטים

”כמפקד טנק לחמתי במלחמת ההתשה בשנת 1968-69 בסיני מול הצבא המצרי. נפצעתי מירי של צלף, מעבר לתעלת סואץ וחולצתי על ידי המג"ד אורי אור תחת הפגזה חזקה.“