סיפורו של סבא בנימין

סבא בנימין והנכדה ליאל
סבא בגיל שנה
סבא עלה לארץ בשנת 1950, חי במעברה בפרדס חנה ,עבר לבאר שבע, משם למושב ואז לת"א...

העלייה של סבא בנימין
סבא בנימין מספר לנכדתו ליאל:
"נולדתי בשנת 1945 וכשהייתי בן 5 בשנת 1950 עליתי לארץ עם משפחתי מאיראן לארץ ישראל לפני העלייה היה מרדף נגד היהודים. ניסו להזיק לנו, להרוג אותנו ואנחנו התחבאנו בעיקר בסמטאות ובבתים של הגויים שהיו שכנינו הטובים ולכן עלינו ארצה. באותה תקופה היה חורף ומאוד קר, וכשיצאנו מהבית להגיע לשדה התעופה נתקלנו בקשיים רבים בשל מזג האוויר. הטיסה ערכה בערך כ-4 שעות וכשהיינו במטוס קרתה תקלה שוב בגלל מזג האוויר, ובפגעו ברקים בחלק מהמנוע והמנוע התחיל להוציא עשן וכמעט המטוס התרסק. למזלנו נחתנו בשלום בשדה התעופה לוד שנקרא כיום נתב"ג על שם דוד בן גוריון ראש הממשלה הראשון.
סבא בגיל שנה
סבא בגיל שנה

ההשתלבות בארץ והילדות
כשהגענו לא היו לי נעליים כי הם נרטבו בגשם ונהרסו. גרנו במעברות שבפרדס חנה, וכשרצינו לאכול היינו מקבלים תלושים לפי כמות הנפשות במשפחה. יום אחד כשיצאנו לשחק עם חברים איבדתי את הדרך הביתה כי הבתים זהים ויש המון פרדסים. בזכות  השמיכה מאיראן שהייתה תלויה על עדן החלון זיהיתי את הבית.
 היו לנו תנאים מאוד קשים במעברה, ולאחר כמה שנים שגרנו במעברה עברנו לבאר שבע וגרנו בצריפים שזה טיפה יותר טוב ממעברה ובמקום ללכת לבית הספר בגיל שמונה מכרתי בתחנה המרכזית גרעינים כדי לפרנס את המשפחה. היו לי חברים בדואים בבאר שבע ולפעמים ישנתי אצלם. אחרי שש שנים עברנו למושב והתפרנסנו מחקלאות. ככל שעברו השנים, המגורים שלנו השתפרו באיכותם אך עדיין הם היו לא הכי נוחים וקשים. שהייתי נער עברנו לגור בתל אביב בשנת 1960 בשכונת ארגזים בצריף. התחלתי לעבוד בגיל 14 בייצור רשתות לגדרות כדי לסיים את בית הספר העממי למדתי בשעות הערב.

הסוס שלי

שהיינו חקלאים במושב הייתי מטפל בסוסים ובכבשים וחיבבתי אותם מאוד. יחד עם חבריי היינו עורכים מרוץ סוסים. התחברתי במיוחד לסוס הזה שקראתי לו "בובי". באחד מהמרוצים בובי עמד לקפוץ מעל תעלה, הוא קפץ ואני נפלתי ממנו וקיבלתי מכה חזקה בראש. הייתה לי סחרחורת והתעלפתי, הסוס ליקק אותי ואת פניי עד שהתעוררתי.תמונה 4

השירות בצבא

בשירות הצבאי שלי הייתי נהג ותפקידי היה להסיע חיילים ולדאוג  להספקת מזון לחיילים. שירתתי שנתיים וחצי בצבא וכשהייתי במילואים תפקידי היה דומה וקשור לנהיגה.

סבא במילואים

במלחמת ששת הימים פעלתי כנהג אמבולנס ועזרתי להביא אוכל לחיילים. ובמלחמת יום הכיפורים עזרתי שוב להביא הספקה ללוחמים. באמצע המלחמה בסיני שהיום זה כבר שייך למצרים פגעו פגזים 300 מטר לידינו ולמזלי ניצלתי והפגז לא פגע בי.

איך סבא וסבתא נפגשו?

לאח של סבתא שלי הייתה מכולת. הייתי קונה מצרכים במכולת ולאט לאט הכרנו אחד את השני דרך ההורים שלנו.
סבא וסבתא בחתונה
תמונה 5

החתונה שלנו נערכה בתל אביב. גרנו בתל אביב יחד ולאחר מכן נולדו לנו 3 ילדים. הבן הראשון גולן הבת השנייה מאיה והבן השלישי דרור.
לגולן יש 3 ילדים, שלושת נכדנו : ארבל, לביא ומעיין.
למאיה יש 2 בנות, שתי נכדותנו: ליאל וליאן.