סיפורו המשפחתי של סבא מנחם

משפחת גבעון
חתונת סבא מנחם וסבתא מנדי
סיפור משפחתי

סבא מנחם מספר, נולדתי בירושלים בשנת 1947, גדלתי שם במצור בתקופת מלחמת השחרור וגם לאחר מכן. הייתי בגן ובבית ספר תיכון. מגיל 12 הייתי בתנועת השומר הצעיר בירושלים. בשנת 1965 התגייסתי לנח"ל כחבר בגרעין רגב שהלך לקיבוץ שובל.

בשנת 1967 השתתפתי במלחמת ששת הימים ואחר כך בעזה. בעזה נפצעתי מכדור של צלף שפגע בצוואר. את שאר המלחמה ביליתי בבית חולים. באוגוסט 1968 השתחררתי מהצבא ובאתי לשובל יחד עם כ-50 חברים וחברות של הגרעין, ועבדתי ברפת.

בשנת 1970 התחלתי ללמוד פיזיקה במחזור הראשון של אוניברסיטת בן גוריון בנגב. ובשנת 1971 פגשתי את מינדי, ברפת, ומאז אנחנו ביחד.

בשנת 1973 השתתפתי במלחמת יום כיפור והייתי חצי שנה במוצב במצריים. עבדתי 13 שנה במפעל בשובל, בחברת דלק שפתחה בטריות לרכב חשמלי.

בשנת 2006 חזרתי למחלקה לפיזיקה באוניברסיטת בן גוריון, השלמתי את תואר ה-PHD. מאז ועד היום אני חוקר במחלקה לפיזיקה בתחום הטכנולוגיה הקוונטית.

סבא מנחם וזיו: התכנית זימנה הכרות מעמיקה עם המשפחה ונהננו מחויית הבילוי יחד.

גרעין רגב