סיפורה של פנייה ריבוי

אני וסבתי פנייה
תוכנית הקשר הרב דורי
העלייה מאוקראינה לארץ ישראל

שמי הוא פנייה ריבוי נולדתי ב 16.4.1950

נולדתי באוקראינה בעיר ששמה הוא צרנוביץ ועליתי לארץ ב- 2.3.1974

צ'רנוביץ היא עיר מחוז בצפון בוקובינה, כיום באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט, סמוך לגבול עם צפון רומניה, כ-650 קילומטר מדרום־מערב לבירה קייב. שטח העיר כ-150 קילומטר רבוע. צ'רנוביץ הייתה למשך כמעט מאתיים שנה בירת החבל בוקובינה תחת שלטון אוסטרי ואחר כך רומני. ויקיפדיה

בעלי מרדכי ז״ל עלה יחד איתי ועם ילדי פאול שהוא בעצם אבא של אמה .

עליתי לארץ בגיל עשרים וארבע .

המשחקים שהכי אהבתי לשחק עם חברי כשהייתי קטנה,  הם לקפוץ מעל דברים, ומחבואים היה המשחק האהוב עליי.

חוויה שהייתה לי בילדות, שאבי היה חייל בתקופת השואה. הוא לחם בגרמנים ובסוף המלחמה ירו בידו. האגודל שלו נפגע והוא נותר ארבע אצבעות. זה היה מדהים שהוא עשה הכל, כאילו יש לו חמש אצבעות, והוא הגיבור שלי.

עוד חוויה שהייתה לי בילדות: פעם  בחצר הבית שחקו המון ילדים וקפצו מעל באר פתוחה. אחי מישה קפץ מעל הבאר ונפל לתוך הבאר, במזל גדול, הוא נתפס עם החולצה על מסמר גדול שהיה בבאר, וכך הצלחתי להציל אותו ולמשוך אותו החוצה.

אני ומרדכי בעלי זכרנו לברכה התחתנו באוקראינה  בשנת 1971 כשהיה שלג בחוץ ומינוס 20 מעלות בחוץ, זו היתה חוויה שונה.

שלוש שנים אחרי החתונה עלינו לארץ.

למדתי באוקראינה כלכלה, אך לא עבדתי מעולם במקצוע הזה. ברוסיה עבדתי בחנות צעצועים, ובארץ עבדתי במפעל עלית מפעל לקפה ולממתקים.

יש לי אח אחד שמו מישה והוא בן שבעים וחמש. מישה נולד באוקראינה, ועלה לארץ כמה שנים אחרי, עם אשתו אירנה.

שמו של אבי היה שמעון, אבי ז״ל נולד באוקראינה ועלה עשר שנים אחריי. אמי לובה זכרונה לברכה, נולדה באוקראינה ועלתה עם אבי לארץ, עשר שנים אחרי.

אבי נפטר ארבע שנים לפני אמי, ואני והיא נשארנו לבד. לאחר ארבע שנים, גם אימי נפטרה. אני זוכרת שהיה לי מאוד קשה, אבל בעלי מרדכי היה איתי לאורך כל הדרך, וכך התגברתי על זה. נשארנו אני ובעלי זכרנו לברכה.

אחרי כמה שנים הוא מת מסרטן, ונשארתי לבד. היה לי מאוד קשה, אבל הצלחתי להתגבר על זה יחד עם משפחתי שדאגה לי, והייתה איתי כל הזמן. למזלי הרב יש לי משפחה מדהימה שדואגת לי וכולם באים  אליי כל סוף שבוע, ולפעמים יותר.

יש לי שלושה נכדים:  עדן בן עשרים ושתיים, שלי בת שמונה עשרה, ואמה בת שתיים עשרה. הם אלה שעזרו להתגבר.

הסבתא פנייה ואמה הנכדה, השתתפו בתוכנית הקשר הרב דורי, בבית ספר יחד שבגבעת אלה, בשנת הלימודים תשפ״א.

כלכלה
כלכלה היא מכלול של פעילות אנושית, המכוונת להשגת האמצעים החומריים הדרושים לאדם לצורך קיומו ורווחתו. ויקיפדיה

ציטוטים

”היה לי מאוד קשה, אבל הצלחתי להתגבר על זה יחד עם משפחתי שדאגה לי, והייתה איתי כל הזמן. למזלי הרב יש לי משפחה מדהימה שדואגת לי וכולם באים  אליי כל סוף שבוע, ולפעמים יותר.“