סיפורה של סבתי

אני וסבתי בנחל דן.
סבתי עם אמה על האופניים.
מה עשתה סבתי בילדותה בלימודיה ובעבודתה

שמה של סבתי, סטלה ליטינסקי, נולדה בשנת 1960310 בברית המועצות, בעיר ששמה אורל, שכיום העיר נמצא בבלארוס.

קראו לאמא של סבתי גלינה היא נולדה בבלארוס. לאבא של סבתי קראו מייסי והוא נולד באוקראינה בעיר ויניצה.

סבא רבא וסבתא רבתא פונו בזמן מלחמת העולם השנייה. אחרי שהמלחמה נגמרה ההורים של סבא רבא וסבתא רבתא עברו לגור בעיר אורל ושם הם הכירו אחד את השני.

לסבתא, בן דוד שעכשיו גר ארצות הברית. כשהם היו קטנים סבתא שלה וסבתא של בן דודה שכרו בית קיץ  בבלארוס ושם אספו ביער אוכמניות, תות בר, פטריות ותפסו בנהר סרטנים. היא שיחקה באיקס עיגול, קפצה בדלגית, היא ובן דודה שיחקו במהלך השיעורים בקרב ימי, גלישה על הקרח, שיחקה בדמינטון כשהייתה נוסעת לים השחור.

משנת 1967 עד 1977 למדה סבתא בבית הספר ומשנת 1977 עד 1982 למדה באוניברסיטה. בכל הזמן שהייתה בבית הספר ואוניברסיטה אי אפשר לשכוח שהחינוך והתרבות שקיבלה סבתי היו מהטובים ביותר.

אחרי עשר שנות לימוד בבית הספר עשתה בגרות בציונים גבוהים ובאותה שנה התקבלה לאוניברסיטה. סבתי לא שירתה בצבא מכיוון שבברית המועצות נשים לא שירתו בצבא. אחרי שסיימה את האוניברסיטה עבדה בתפקיד מהנדסת מכונות במפעל שהיה מייצר שעונים שנמכרו בכל העולם, ותכננה חלקים של שעונים.

יש לסבתא שלי המון חברות שחיים גם היום שגרות ברוסיה, באוסטרליה, בארצות הברית ועוד.

היא הכירה את סבי ואחר כך נולדה אמי.

העלייה לארץ הייתה אחת החוויות הגדולות. אמי וסבתי עלו ארצה בשנת 1990. הם חיו במצפה רמון ואמי למדה שם בבית ספר יסודי בשנת 1996 עברו לגור בבאר שבע.

תחביבי סבתי,  לסרוג דברים, ולרקום ולבשל ולאפות.

חפץ שעובר מדור לדור, היא קופסת התכשיטים של סבתא רבתא וסט תה.

.

סבי וסבתי עדיין לא בפנסיה. ובזמן הקורונה סבי קנה לי סט כמו לגו אבל מעץ.

מניסיונם של סבי וסבתי שלא לכל דבר מתקבל בקלות ובכל דבר צריך למצוא עניין. צריך לדעת לקחת אחריות שצריך לדעת להקשיב לאחר ולהיות סבלני לזר ולחבר.

רועי אלון: סבתי מאוד התרגשה ואהבה. אני הייתי מעוניין בסיפורה.

Орел