סיפורה של סבתא יפה לבית ברמן

סבתא יפה ואני
סבתא יפה במהלך שירותה בצבא
חגיגה עם המדינה

סבתא יפה (אמא של אמא שלי שירן) נולדה בתאריך 22.1.1948 בקפריסין לסבתא רבה סימה ולסבא רבה איסר. הסיפור מתחיל ברומניה שם נולדו סבא וסבתא רבתא. סבא איסר נולד בעיר יאסי בתאריך 18.7.1922. סבתא סימה נולדה בעיר גלץ בתאריך 2.6.1924.

בשנת 1947 המשפחה עלתה לארץ בעלייה לא חוקית, באניית המעפילים פאן קראשצ'נט (השם שונה ל"עצמאות"). הם נתפסו בחופי ישראל ע"י הבריטים וגורשו לאי קפריסין לעיר פמגוסטה, שם היו שני מחנות פליטים, מחנה קיץ ומחנה חורף. הם שהו במחנה הקיץ ובמהלך השהייה נולדה סבתי יפה בעיר ניקוסיה, לשם נלקחה סבתא רבה סימה. סבתא רבה סימה בחרה לסבתא יפה את השם אוטיליה על שם דודתה, אך האחיות בבית החולים בקפריסין אמרו לסבתא סימה לקרוא לה יפה (jaffa) מפני שסבתא יפה נולדה מאוד יפה, סבתא סימה הסכימה לבקשתן וקראה לסבתא יפה. סבתא רבה סימה וסבא רבה איסר, אשר נשאר במחנה עם הבן הגדול (אח של סבתא יפה ושמו בני), נפגשו באנייה כדי לעלות ארצה.

בתאריך 14.2.1948 הם הגיעו לחופי הארץ לחיפה באנייה.

מדינת ישראל

כאשר הם הגיעו ארצה מיקמו אותם במעברה, במחנה עולים ברעננה, וכעבור 4 חודשים הגיעו לראשון לציון לשכונה חדשה בשם שיכון המזרח, שם למדה סבתא יפה בבית הספר היסודי "רמז" וסיימה תיכון חקלאי בנחלת יהודה.

חווית ילדות – 10 שנים למדינה

היא התגייסה לצבא בשנת-1966 ושירתה במשרד הביטחון כפקידת מחשוב. כאשר הייתה בצבא כ-10 חודשים פרצה מלחמת ששת הימים. סבתא השתחררה מהצבא לאחר שרות מלא בשנת 1968.

הקמת משפחה חדשה

בשנת 1969 סבתא יפה הכירה את סבא רמי ז"ל לבית משפחת חרל"פ, במסיבת ערב יום שישי אצל סבא בבית. סבא רמי ז"ל נולד בתאריך 31.7.1943 לסבתא מלי ז"ל ולסבא יהושע ז"ל. סבא רמי גדל והתחנך ברחובות יחד עם אחותו הגדולה ליהי ז"ל, אך ילדותו הייתה שונה משל ילדים אחרים, היות ואביו סבא יהושע ז"ל היה שומר ראשו של חיים ויצמן הנשיא הראשון של מדינת ישראל. סבא גר בבית ויצמן ברחובות, וגם כאשר חיים ויצמן נפטר משפחתו של סבא רמי המשיכו להתגורר שם.

בשנת 1970 החל סבא רמי לעבוד כחבר "אגד" כנהג אוטובוס. במסיבת ערב אצלו בבית , הגיע בחורה יפה ומרשימה וכשסבא ראה אותה הוא ישר נדלק וידע שזו האחת בשבילו, כמובן שזאת הייתה סבתא יפה. כעבור כ-9 חודשים בשנת 1970 הם נישאו ולאחר 4 שנים, כ- 3 שבועות לאחר פרוץ מלחמת יום כיפורים נולדה דודתי מורן בבית החולים סורוקה שבבאר-שבע שם התגוררו סבא וסבתא. לאחר כשנתיים, אמי שירן נולדה גם היא בבית החולים סורוקה שבבאר שבע. סבתא יפה קראה לה בשם שני על שם סבתא מלי. לאחר שש שנים נולד בבי"ח קפלן ברחובות בן הזקונים דודי אורן, שגם הוא נקרא כשם שני על שם סבא יהושע. המשפחה התגוררה בעיר ראשון לציון.

חייה של סבתא יפה

סבתא יפה עבדה במשך שנים רבות בחברה לאוטומציה. לאחר שסיימה את עבודתה שם, עברה לעבוד בחברת "דניה סיבוס" שבה היא עובדת עד היום. ב"דניה סיבוס" נבחרה סבתא לעובדת המצטיינת של השנה. סבתא יפה התגוררה במשך שנים רבות בראשון לציון, בה נולדתי גם אני בבית החולים "אסף הרופא". לפני 9 שנים עברה סבתא יפה להתגורר בעיר גדרה.

תשע"ח

רום: אהבתי לגלות עוד על הילדות של סבתא וללמוד ממנה.