סבתא יפה אסולין עובדת הביטוח הלאומי

אני סבתא ואימא
סבתא יפה התינוקת
מילדות לבגרות

שמי עידו לוי אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי ותיעדתי את סיפורה של סבתא שלי, יפה אסולין, כפי שהיא סיפרה לי.

סבתא יפה מספרת לעידו

נולדתי במרוקו בשנת 1961, הבת השנייה להורי, סבא אברהם וסבתא חנה. נולדתי בעיר קזבלנקה שבמרוקו וגרתי ברחוב שנקרא "דיר לאנגליש" בעברית זה רחוב האנגלים.

בשנת 1963 אני ומשפחתי עלינו ארצה והגענו לעיר שדרות שבה עד היום סבא רבא וסבתא רבתא שלי מתגוררים.

לשמחתי החיים בישראל היו טובים, הורי, אבי, אברהם עבד בחברה מקורות ולאחר היה ראש המועצה הדתית, אמי, חנה הייתה עקרת בית ועסקה בגידול תשעת ילדה. אני יפה ושמות אחי הם: דבורה, יהודה, אילנה, ליליאן, דודו, שרית, שמעון ומאיר.

הייתה לנו ילדות נהדרת, על אף הנכות הפיזית שקיימת אצלי כחולת פוליו (שיתוק פיזי לילדים). התחנכתי בחינוך רגיל כמו כל הילדים. בילדותי מאוד אהבתי לשחק רמי, קפיצה בגומי, שש בש, ארץ עיר…

יש לי חברים מילדותי שהם ההחברים הטובים של שלי עד היום הם: מוטי, קארין, אלי, עדנה וחווה שלמדו וגרו עימי בשכנות בשדרות.

למדתי בבית ספר היסודי "שקמים" בעיר שדרות ולאחר מכן למדתי בתיכון "שער הנגב".  המשכתי את לימודי האקדמיים לתואר הראשון ב"אוניברסיטת דרבי" והמשכתי ללימודי התואר השני במכללה האקדמית אונו.

אני עובדת בביטוח לאומי מזה 33 שנה. כיום אני מתגוררת בעיר אשדוד.

שלושה דורות: סבתא יפה אימא של עידו והנכד עידו