סיפורה של סבתא ז'נה קלוצמן

סבתא ז'נה ואני
סבתא ז'נה בילדותה
העלייה מאוקראינה לארץ ישראל

סבתא ז'נה קלוצמן נולדה באוקרינה בשנת 1962בעיר קייב.

קייב היא עיר הבירה והעיר הגדולה ביותר של אוקראינה. העיר נמצאת בצפון המדינה על גדות הנהר דנייפר, שחוצה אותה לאורכה. בעבר שימשה העיר כבירת רוס של קייב, המדינה הראשונה של העמים הסלאבים. בשנת 2013 חיו בה באופן רשמי 2,847,200 תושבים, אך ישנן הערכות שבפועל האוכלוסייה גדולה יותר. ויקיפדיה

בילדותה היא אהבה לשחק בחוץ עם חברות, לתפור שמלות לבובות, ולהיות בקייטנות רחוק מהבית (בחופש הגדול),

כדי שהעתיד שלה יהיה טוב יותר, היא נהגה להקשיב להורים שלה, ולמדה דברים חדשים, שיכולים לעזור לה בעתיד. תמיד התביישה שהיא יהודייה עד שגדלה ועלתה לארץ. היא נשארה בקשר עם חברות מהכיתה שנשארו באוקרינה, והיא לא מתגעגעת למשפחה או לילדות כי המשפחה שלה בארץ.

היא עלתה לארץ ב-1990 כשהייתה בת עשרים ושמונה והעלייה לארץ עשתה לה תחושה מאוד טובה.

בקייב עבדה כמהנדסת מכונות, הנדסת מכונות היא ענף בהנדסה העוסק בתהליכי מחקר, תכנון, פיתוח, ייצור ותחזוקה של מערכות מכניות ומערכות אנרגיה, ובהן מנועים, כלי רכב, מכונות, מערכות להפקת אנרגיה ולניצולה, מערכות מיזוג אוויר, מערכות בקרה ואוטומציה, רובוטים ומערכות אלקטרו-מכניות. באופן מסורתי כלולים בהנדסת מכונות גם מכלים וגם צנרת כוח. כשעלתה לארץ, עבדה לפרנסתה במשמרות לילה בסופר מרקט.

יש לה חפץ אחד חשוב ויקר לליבה, שהיא שומרת בביתה. זהו צמיד ששמים לתינוק שנולד, מהלידה שלה עצמה.

מתן: היה לי מאוד נעים ומעניין, ללמוד על סבתא שלי דברים חדשים.

משמרת לילה
משמרת לילה היא משמרת בה עובדים בשעות הלילה, בדרך כלל בין השעות 22:00 ל-06:00 בבקר, וזה משתנה לפי מקום העבודה.

ציטוטים

”כדי שהעתיד שלה יהיה טוב יותר, היא נהגה להקשיב להורים שלה, ולמדה דברים חדשים, שיכולים לעזור לה בעתיד“