סיפורה של מרים לחמי

סבתא ואני
סבתי
משפחה זה הכל בחיים

סבתי מרים לחמי נולדה בעיר צ'רנוביץ בשנת 1945 שכיום היא שייכת לאוקראינה. סבתי לא זכתה להכיר את אביה משום שנהרג במלחמת העולם השנייה. אמה גידלה אותה ברומניה עד גיל 5 ובשנת 1950 היא עלתה לארץ עם אחות של סבתא שלה ובעלה אשר גידלו אותה בארץ והתגוררו אז בעתלית.

סבתי מתארת את ילדותה כילדות טובה ומאושרת. היא חיה לאורך ילדותה עם המשפחה איתה עלתה לארץ הרחק מאמה הביולוגית שנשארה לגור ברומניה. את ילדותה עברה במושב חצב ליד גדרה.

בגיל 9 נשלחה למוסד ניצנים של עליית הנוער ליד אשקלון. בילדותה הרבתה לשחק במשחקי ילדים כמו: חבל, מחניים וחמישה אבנים.

סבתי הכירה את סבי כאשר היה מגיע לבקר את משפחתו במושב. חלק מחברותיה הטובות היו בנות הדודות שלו.

הם יצאו כחצי שנה, נישאו וסבתי נכנסה להריון, בהריון זה היא נשאה שני בנים, אך למרבה הצער הם נפלו. לאחר כחצי שנה היא נכנסה שוב להריון וילדה את בתה הראשונה. סבתי וסבי ביאו לעולם חמש בנות: רבקה, שושי, ליאת , דלית וקרן.

כיום סבתא בגימלאות. העיסוקים שלה כיום הם להיות עם המשפחה, לטייל בארץ, לטפל בנכדים ולצאת עם חברות. חלומה בחיים הוא לגדל את הנכדים בנחת.

המסר של סבתא שלי לדור הצעיר הוא אל תהיו פזיזים בהחלטות שלכם, תחשבו טוב לפני כן ותדעו לשלב את הדברים שעושים לכם טוב. איזון בין השניים יוביל להצלחה!

אל תהיו פזיזים בהחלטות שלכם, תחשבו טוב לפני כן ותדעו לשלב את הדברים שעושים לכם טוב

צ'רנוביץ