סיפורה של מריה ולדימירובנה מינקינה

Мария Минкина с детьми. 1947г.
Мария Владимировна Минкина узница.
סיפורה של עצירה במחנה העבודה א.ל.ג'.י.ר.

מריה ולדימירובנה מינקינה הייתה אשתו של יעקב ברונשטיין, חוקר ספרות ומבקר ספרות יהודי-בלרוסי שנורה למוות שלא כחוק בשנת 1937. מריה גם היא הייתה יהודייה, נולדה בשנת 1904, בעיר הומל. היא נידונה בתאריך 28.11.1937 ל- 8 שנות מאסר בא.ל.ג'.י.ר. כמקורבת של בוגד מדינה. היא הגיעה לאקמולינסק (למחנה בתאריך 24.01.1938) מאורשה. שוחררה בתאריך 06.11.1945.

Минкина Мария Владимировна (Вульфовна) – супруга Якова Бронштейна, белорусского и еврейского советского литературоведа и критика, незаконно расстреленного в 1937г. Национальность еврейка. Родилась в 1904 году, в г. Гомель.  Приговорена 28.11.1937 г. ОСО при НКВД СССР как ЧСИР к 8 годам ИТЛ. Прибыла в Акмолинское ЛО 24.01.1938 г. из Орши. Освобождена из Карлага  06.11.1945 г.

Минкина М.В. Минкина М.В.

הזוית האישית

סיפור זה מועלה למאגר המורשת במסגרת שיתוף פעולה בין מוזיאון ההנצחה לקרבנות הדיכוי הפוליטי והטוטליטריזם "אלז'יר" (קזחסטן) לבין מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות, בהנחייתה של רימה אוסמנוב.

А.Л.Ж.И.Р.
Акмолинский лагерь жён изменников Родины - Крупнейший советский женский лагерь, один из трёх «островов» «Архипелага ГУЛаг». Название связано с составом заключённых, значительная часть которых была репрессирована в соответствии с оперативным приказом НКВД СССР.

”גזר דינה של מינקינה מריה ולדימירובנה, אשתו של מבקר ספרות סובייטית בבלארוס, היה 8 שנות מאסר“