סיפורה של אהובה סגל

אהובה כיום
אהובה בחווה
ספור ילדותה ובגרותה של אהובה

שמי אהובה סגל, יש לי שלושה ילדים ושבעה נכדים ואני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי.

נולדתי בחיפה בשנת 1954, ולפני ארבעים וחמש שנה עברתי לנתניה.עד גיל עשר גדלתי עם הורי וסבא וסבתא בבית עם חצר ענקית שבה גידלו עגלים, סוסים ותרנגולות ועצי פרי רבים. שירתי במלחמת יום כיפור בסיני בחיל רפואה – חוויה מטלטלת ומעניינת ממבט ראייה של חיילת בת שמונה עשרה.

את בעלי הכרתי במלחמה, התחתנו ונולדו לנו שלושה ילדים.

נועה – בת ארבעים וארבע, גננת/מורה, אם לארבע ילדים, גרה עין שריד.

סיוון – בת ארבעים, עורכת דין, אם לשלושה ילדים, גרה בבצרה.

עוז – בן שלושים ושבע, רופא עור ומחלות מין בבי"ח תל השומר, גר בתל אביב,

המוטו של חיי הוא "הר והר לא נפגשים, אך בני אדם כן".

למדתי לבורנטית תעשייתית (תפקיד לבורנטית תעשייתית היא אחריות על בקרת האיכות במפעל, אחריות על תקינות מכשירי מעבדה, מעקב אחר תוצאות הבדיקות וניתוח וריכוז נתונים) וכשהגעתי לנתניה קיבלתי הצעת עבודה דרך העירייה לעבוד בחווה לחינוך חקלאי כמנהלנית החווה.לאחר ארבעים שנות עבודה בחווה פרשתי לגמלאות.

החווה לחינוך חקלאי ע"ש לוי אשכול בנתניה

החווה לחינוך חקלאי בנתניה הוקמה בשנת 1980 והיא משתרעת על שטח של 20 דונם. תלמידי נתניה מבקרים בחווה פעם בשבוע ללימוד שיעור עיוני ושיעור מעשי.

בחווה ענפי חקלאות רבים מגדלים פרחים, ירקות וצמחי בית.כמו כן, בשיעורים העיוניים לומדים על נושא איכות הסביבה, חקר וחיטוי הקרקע.מטרת החווה להעמיק את הקשר בין האדם לטבע ולאדמה. התלמיד יבין שגזר זה לא build in במקרר. התלמידים מעבדים את הקרקע, זורעים, שותלים, מדשנים ומעשבים עד קטיף היבול.

החזון של החווה הוא "עובד אדמתו ישבע לחם". מבחינתי אחרי ארבעים שנות עבודה בחווה החקלאית אני מרגישה שזה פרויקט חיי, נהנתי מכל יום בעבודה זאת.

אהובה השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי בבית הספר מרים ילן שטקליס בנתניה במסגרת השתתפותה בכתת ותיקים.

חווה חקלאית