סיור ילדות בנהריה על אפניים

סבא ואני
סבא ואני בבית התפוצות
אני והאופניים שלי

שמי ראובן וקס, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדתי,לי וסרמן. במפגשים ספרתי לה סיפורים שונים מסיפור חיי. בחרנו להעלות את סיפורי דרך סיור האפניים בנהריה:

"נולדתי בשנת 1947, בזגרב שבקרואטיה, שבאותו זמן הייתה חלק מיוגוסלביה. עלינו ארצה בשנת 1948 מיד עם הכרזת המדינה. מיד עם הגיענו ארצה התיישבנו בנהריה.

נהריה היא עיר שטוחה השוכנת על שפת הים. שתי עובדות אלה הביאו לכך שכל ילד למד מגיל צעיר לשחות ולרכוב על אופניים.
כשהייתי בן 3 אבא שלי לימד אותי לרכב על האופניים שלו שהיו אופניי מבוגרים עם רמה, ורכבתי בעמידה כיוון שלא הגעתי לפדלים בישיבה על הכיסא. ליום הולדתי 4, קיבלתי במתנה אופניים משלי. האופניים שימשו אותנו, ילדי נהריה, בחיי היום יום, נסיעה לגן הילדים, לבית הספר, לקניות ובסופי שבוע רכבנו הורים וילדים יחד לטיולים באזור.
כך למדנו להכיר את סביבות מגורינו מחניתה וראש הנקרה בצפון, הקיבוצים, געתון ויחיעם במזרח ועד עכו בדרום.
טיולי אופניים אלה היו חלק חשוב בעיצוב המשפחה. האופניים שימשו אותנו גם לתחרויות ספורט בינינו הילדים.
אופניים שימשו אותי עד גיל מבוגר.

העשרה
נהריה: "נַהֲרִיָּה היא עיר במחוז הצפון בישראל, העיר הצפונית ביותר במישור החוף, ממוקמת על חוף הים ועל כביש 4 בין העיר עכו לבין ראש הנקרה. במרכז העיר זורם נחל געתון".

מורה מובילת תכנית עינת רויטור

נהריה
נַהֲרִיָּה היא עיר במחוז הצפון בישראל, העיר הצפונית ביותר במישור החוף, ממוקמת על חוף הים ועל כביש 4 בין העיר עכו לבין ראש הנקרה. במרכז העיר זורם נחל געתון.

סלטקה
מתוקה בקרואטית