סט הכלים המיוחד של סבא

אני וסבא בטיול משפחתי
סבא בילדותו עם הוריו
סט כלים ייחודי שעובר אצלנו במשפחה

חיים פלגר נולד ברומניה בשנת 1950 כבן יחיד במשפחה.

הוא היה תלמיד טוב והשקיע בלימודיו. בשנת 1958 כשסבא היה בן שמונה הוא עלה ארצה לארץ ישראל. בהתחלה, כשהתחיל ללמוד בבית הספר, היה  לו קשה מאוד להסתגל לשפה החדשה. כעבור כמה זמן הכיר את שרה טוברו, שהיא סבתי, ולאחר כשלוש שנים התחתנו, והיא הפכה להיות שרה פלגר. נולדו להם חמישה ילדים.

סבא היה עצמאי כל חייו ,והיה לו עסק לפיתוח פתרונות וטכנולוגיות חדשים לחקלאים.

גלגולו של חפץ

יש  סט של צלחות במשפחה שלנו שעובר מדור לדור. סבא וסבתא של סבא שלי החביאו אותו במלחמת העולם השניה, ואחרי מספר שנים כשהסתיימה המלחמה, ההורים של סבא שלי חזרו למקום בו החביאו את החפצים, ומצאו את הכלים קבורים באדמה.

לאחר כשנתיים הם עלו עם החפצים שמצאו לארץ מרומניה לישראל, והעבירו את הסט לסבא שלי. עד היום סט הכלים  עובר במשפחתנו, כבר שישים וחמש שנה. כשאגדל אני אבקש מסבא שלי להעביר אלי את הסט המיוחד, כדי שאוכל לספר למשפחתי על שורשיו של סבי, ומאין הגיע הסט. זוהי המזכרת שתישאר לנו במשפחה ממשפחתו של סבי.

סט צלחות, שסבא וסבתא של סבא שלי החביאו במלחמת העולם השניה

רוני: נהניתי מאוד לשמוע את סיפורו המרתק של סבי, על משפחתו.

סט
מערכת שלמה, מערכת תואמת של בגדים, כלי בית, חפצים וכדומה. (מילוג)

ציטוטים

”כשאגדל אני אבקש מסבא שלי להעביר אלי את הסט המיוחד, כדי שאוכל לספר למשפחתי על שורשיו של סבי, ומאין הגיע הסט. זוהי המזכרת שתישאר לנו במשפחה ממשפחתו של סבי.“