סבתא שרה מספרת על הילדות שלה בהודו

סבתא ואני
תמונה של סבתא מהעבר
סבתא שרה נזכרת בפילים איתם שיחקה בהודו

סבתא שרה נולדה בהודו בשנת 1946. השכונה שבה גרה הייתה שכונה של בתי קרקע. הם היו יהודים ומסביב היו שכנים מדתות אחרות, לשכנה הנוצרייה של סבתא היו פילים. סבתא מספרת שהיא הייתה עם השכנה והן הלכו לשחק עם הפילים ולהשתכשך באגם.

כשעלתה לכיתה א' הבת של השכנה, שקראו לה "טנגם", לקחה אותה  לבית הספר ובעזרתה היא למדה איך להכין את שיעורי הבית. סבתא מספרת: "הרגשתי כי היא ממש כמו אחות גדולה עבורי, אהבתי להיות עם האחים של טנגם להשתולל ולשחק בקלאס."

סבתא עלתה לישראל בשנת 1952. מיד כשהגיעה לארץ היא נסעה למושב נבטים. כיום סבתא גרה בקריית שמונה, יש לה 15 נכדים והיא מתנדבת בעזרה לחיילים.

הזוית האישית

סבתא שרה: נהניתי מאוד מתכנית הקשר הרב-דורי. לפגוש את מעיין ביחידות וממש לבד, כמעט ודבר זה לא קורה בשל שאר הנכדים.

הנכדה מעיין: אני מאוד נהניתי מתכנית הקשר הרב-דורי ומן הסיור בבית התפוצות. לגלות דברים חדשים וללמוד, וכל זה לצד סבתא שלי שאני אוהבת.

טנגם
שם של החברה של סבתא בהודו.

נְבָטִים
נְבָטִים הוא מושב בנגב הצפוני, ממזרח לבאר שבע (כ-8 ק"מ), והוא אחד מ-11 הנקודות שהוקמו ביחד באזור זה. היישוב משתייך לתנועת המושבים והוא מהווה חלק ממועצה אזורית בני שמעון. שמו של המושב נבחר מתוך התנ"ך. (ויקיפדיה)

”לא כל הנוצץ זהב- הכי חשוב בריאות“

”לשכנה הנוצרייה של סבתא בהודו היו פילים“