סבתא שוש כהן – ראינו את המלחמה בעינינו

סבתא שוש עם הנכדה עומר
סבתא שוש וסבא רמי ז"ל בצעירותם
סבתא שוש מספרת על מלחמת יום הכיפורים

שמי שוש ואני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדתי עומר. אנו מתעדות רקע על חיי במאגר המורשת.

שלבים בחיי

נולדתי בארץ בשנת 1954 במושב תרום, שם גדלתי והתחנכתי. בגיל 18 התחתנתי עם רמי ז"ל ועברנו לגור בעיר ירושלים. עבדתי במטה הארצי במחלקה לזיהוי פלילי. בשנת 1973, לאחר תשעה חודשים נולדה בתי הגדולה פנינה. לאחר חופשת הלידה חזרתי לעבוד ובדיוק באותה העת פרצה מלחמת יום הכיפורים.

בתי בגיל שלושה חודשים

ההתמודדות בעת המלחמה

בתקופת המלחמה היה לא קל, גייסו לצבא את בעלי רמי להילחם במלחמה. האווירה בארץ ובירושלים הייתה מבוהלת ומלחיצה. היו הפגזות רבות על האזרחים ועל בתיהם והיה חשש גדול מהמצב הקיים וממה שהולך לקרות. אנשי משפחה רבים גוייסו ונשים רבות נשארו עם ילדיהן, מקווים ומתפללים שיקיריהן יחזרו בריאים ושלמים ושהמלחמה תסתיים. כך אצלי היה, נותרתי בירושלים לבד עם התינוקת פנינה. היה קשה לנסוע ממקום למקום באותה התקופה כי לא הייתה תחבורה ציבורית באופן קבוע. ראינו את המלחמה בעינינו וחיכינו שהיא תסתיים. התפללנו לחזרתם של יקירנו ולצערי היו אבדות רבות, מדינתנו איבדה מטובי בניה במלחמה הקשה הזו. לשמחתי הפרטית, בעלי חזר בשלום, אך תחושת הכאב במדינה הייתה גדולה.

כיום

אני ורמי ז"ל זכינו להקים משפחה ולגדל שלוש בנות יקרות וכיום אני סבתא גאה לשמונה נכדים, ביניהם עומר נכדתי המקסימה.

הזוית האישית

עומר הנכדה המתעדת: נהניתי ללמוד ולעבוד עם סבתא. למדתי על עברה ועל התקופה הלא פשוטה בעת המלחמה. אני מאחלת לסבתא שתמשיך להיות סבתא טובה כמו שהיא, שתצליח בחיים ואני אוהבת אותה הכי בעולם!

המטה-הארצי
הפיקוד העליון של משטרת ישראל, שבראשו עומד מפכ"ל המשטרה בדרגת רב-ניצב. המטה הארצי שוכן בבניין המטה הארצי בקריית מנחם בגין שבירושלים.

מושב תרום
מושב עובדים של ארגון המושבים של הפועל המזרחי, הממוקם צפונית לבית שמש ושייך למועצה האזורית מטה יהודה.

”בתקופת המלחמה היה לא קל, גייסו את בעלי רמי להילחם “

”התפללנו לחזרתם של יקירנו ולצערי היו אבדות רבות, מדינתנו איבדה מטובי בניה במלחמה הקשה“