סבתא עזיזה שהפכה לזהבה

אצל סבתא אסתר
חתונה במילחמה
סבתי מספרת לי על חייה

סבתי זהבה גמבשו נולדה ב1959 בעיר צפת. וכך סבתא מספרת:

נולדתי בישראל בעיר צפת , הורי נתנו לי את השם עזיזה על שם דודתי שנפטרה במרוקו. כשרצו לרשום אותי במשרד הפנים, הפקידה חשבה שאין שם זה מתאים לילדה בארץ ישראל, לכן הוסיפו לי את השם זהבה. גדלתי בעיר חיפה, במשפחה בת עשר נפשות (8 ילדים), אני רביעית מבין הילדים.

מגיל שלוש גדלתי אצל סבתי אסתר. לאמא שלי היה קשה, לכן עברתי לגור אצל סבתא אסתר, ודודה רוחמה אחות של אמא שלי. ההתחלה הייתה קשה, סבתא ודודה דיברו רק מרוקאית, ואני הבנתי רק עברית. אהבתי מאוד את סבתא והיתה לי ילדות טובה אצלה, אבל התגעגעתי להורים ולאחים שלי. בגיל שש חזרתי הביתה אל הוריי ואחיי.

חתונה בזמן מלחמההתמונה שבחרתי צולמה בחתונה של אחותי הגדולה, חנה. התמונה צולמה בבית של ההורים שלי. אחותי חנה הייתה אמורה להתחתן באולמי בת גל, אז  בדיוק פרצה מלחמת יום הכיפורים, לכן קיימנו את החתונה בבית שלנו. רואים בתמונה את סבתא אסתר שגידלה אותי, אמא שלי, אחותי חנה הכלה, גיסי ויקטור, אחותי אילנה הקטנה במשפחה, את אמא שלי מרים וכמובן אותי כשהייתי אז בת ארבע עשרה.

תמונה מחתונת אחותי הגדולה חנה

תמונה 1

אירוע שהותיר בי ובכל משפחתי חותם קשה היה נפילתו של אחי דודיק (דוד) במלחמת לבנון הראשונה, לפני ארבעים שנה. זה אירוע שכל נכדי גדלו בצלו, ואנו דואגים לזכור ולהזכיר את דודיק. בכל שנה אנו מקיימים ריצת ניווט לזכרו בה משתתפים המשפחה והחברים של דודיק.

החלום שהתגשם – זכיתי להגשים חלום, להקים משפחה גדולה משלי,  ויש לנו משפחה גדולה ומאוחדת.

בתמונה רואים את המשפחה המורחבת אני סבתא זהבה, סבא אבי, וכל שמונת הנכדים (הנכד התשיעי בדיוק נולד ולא מופיע בתמונה).

לימודים ועיסוקים – אני אחות במקצועי, עבדתי בבית חולים, לימדתי בבית הספר לאחיות, ועבדתי בקהילה.

סיימתי תואר ראשון וגם תואר שני בניהול. פרשתי מעבודתי כאחות לפני כשלוש שנים ,כיום אני מנהלת במפעל המשפחתי. המפעל שלנו הוקם על ידי סבא אבי לפני כשלושים וחמש שנים. במפעל עובדים גם הבן שלי עמית (אבא של נגה) וגם הבת הקטנה  שלי דבי (דודה של נגה).

הזווית האישית

נגה: היה מאוד כיף להיפגש עם סבתא זהבה, למדתי יותר על סבתי, וגם היה מאוד מעניין לשמוע את כל הסיפורים שלה.

סבתא זהבה: המפגשים היו מעניינים מאוד , הכרתי את החברים של נגה, והרגשתי שאני לומדת להכיר אותה מזווית אחרת ,וגם היא אותי.

עזיזה
חָזָק, אַמִּיץ, תַּקִּיף.