סבתא מלי שור היא דור 17 בירושלים

יהונתן וסבתא במפגש של הרב דורי
מלי שור
הקשר העמוק לירושלים

שמי מלי שור, שם משפחתי מהילדות הוא כהן. יש לי אחות (פנינה) ואח (שלומי) שקטנים ממני. אני דור 17 בירושלים, אבי סבי וכו' נולדו בעיר העתיקה בירושלים. עד גיל 3 גדלתי בשכונת מקור ברוך ברחוב הטורים.

בגיל שלוש עברנו לשכונת רסקו, וגדלתי ברחוב טשרניחובסקי. הלכתי לגן הילדים בשכונה. בגיל שש התחלתי ללמוד בבית הספר ע"ש יוסף לוריא, שהיה בקטמון. בבית הספר התיכון למדתי בבית חינוך עירוני ג’.

נולדתי בירושלים בשנת 1952. אמי ז"ל נולדה בחברון והייתה בת תשעה חודשים כאשר פרצו הפרעות בחברון בשנת 1929. משפחתה של אמי ניצלה והועברה מ"בית הדסה" שבחברון לירושלים, לשכונת מזכרת משה. מצד אמי אני דור תשיעי בארץ. אבי נולד בעיר העתיקה בירושלים. במלחמת השחרור גורשה המשפחה מהרובע היהודי שבעיר העתיקה ועברה להתגורר בקטמון הישנה. מצד אבי אני דור 17 בארץ. מקור משפחתו של אבי הוא מתורכיה, דוברי הלאדינו. אני מאד קשורה לעיר ירושלים ומאוד אוהבת אותה.

בשירותי הצבאי הייתי פקידת מילואים. יש לציין שבמלחמת יום הכיפורים שירתי כפקידת מילואים של הירושלמים. לאחר שירותי הצבאי למדתי הוראה במכללת דוד ילין ,שעדיין לא הייתה מכללה, אלא סמינר למורים. בסיום לימודי ביקשתי ללמד בעיר פיתוח ונשלחתי לעבוד בעיר הדרומית דימונה. לימדתי שם במשך שלוש שנים. חזרתי לירושלים ולימדתי בביה"ס "גאווטמלה" שבשכונת עיר גנים, קריית מנחם. סך הכל לימדתי במשך 29 שנים.

בגיל 29 התחתנתי עם יענקל’ה שור ז"ל. נולדו לי בן ובת: שי ויעל. משי יש לי שתי נכדות: ברקת וענבר. מיעל יש לי שלושה נכדים: יהונתן, אריאל ודניאל. אני מאד אוהבת את נכדיי וקשורה אליהם. מכיון שנכדיי הירושלמים (ילדיה של יעל) גרים בסמוך אלי, בפסגת זאב, אני רואה אותם הרבה ותמיד מוכנה לעזור להם ולהיות איתם. נכדותי ברקת וענבר, גרות בישוב תקוע. זהו ישוב שתושביו חלקם דתיים וחלקם חילונים.

חשוב לי מאד שכל נכדי יכירו את סיפור משפחתי.

הזוית האישית

יהונתן הנכד המתעד: העבודה המשותפת הייתה מאוד כיפית וטובה, אני וסבתי למדנו הרבה זה על זו והיה לנו טוב יחד.

סבתא מלי: היה לי עונג רב לשבת עם יהונתן נכדי היקר שביחד כתבנו את סיפור תיעוד זה.

הרובע היהודי
הרובע היהודי (בערבית: حارة اليهود) שוכן בחלקה הדרום-מזרחי של העיר העתיקה בירושלים, והוא אחד מארבעת הרבעים בעיר העתיקה, לצד הרובע המוסלמי, הרובע הנוצרי והרובע הארמני. שמו היה מקובל מאז המאה ה-19. ברובע גרים כ-4,200 תושבים, רובם יהודים דתיים המשתייכים לזרם הציוני דתי. והוא כולל בתי מגורים, מבני דת יהודיים, אתרי ארכאולוגיה ותיירות, חנויות מזכרות ויודאיקה ומסעדות. (ויקיפדיה)

”חשוב לי מאד שכל נכדי יכירו את סיפור משפחתי, אני מאד קשורה לעיר ירושלים ומאוד אוהבת אותה“