סבתא מיוחדת במינה

גלית פני וסבתא פרחה פני ז"ל
סבתא פרחה פני ז"ל
סיפורה של סבתי פרחה פני שעלתה ממרקו ולמרות כל הקשיים ידעה לנתב את משפחתה להצלחה

סבתא מיוחדת סבתא פרחה (פני) כהן זצ"ל
בת ז'מילה ושם טוב צרויה נולדה בשנת 1920, ביר צ'פרו שבמרוקו.שם עברה את שנות ילדותה ובגרותה בקרב משפחתה האוהבת. בהגיעה לגיל 19 נישאה לרחמים כהן זצ"ל, נולדו להם ילדים, שניים מהם נפטרו בילדותם.
ב 26.7.56 בהיותו בן 36 נרצח סבא רחמים זצ"ל ע"י בן עוולה טרוריסט שרצח אותו בעת שהייתו בחנותו בה עבד.
סבתא גידלה את שלושת ילדיה בסיעתא דשמיא ובמסירות נפש גדולה.אישה מוכשרת עם חכמת חיים .
עלתה לארץ בשנת 1964, התגוררה עם ילדיה באשדוד ועבדה למחיתה כטבחית באהבה ובמסירות בבית ספר שקמים .בכל חג הכינה את התבשילים המיוחדים לחג שחולקו לכל באי בית הספר.

גמילות חסדים
גמלה חסד עם בני משפחתה הקרובה והמורחבת. ביתה היה פתוח להם לכל צורך ,ארחה וסעדה כל אחד.הייתה מוקפת בחברות שאהבו לבלות אתה את זמנן בשיחה ולקבל ממנה עצה טובה.לאחר שחיתנה את ילדיה ונולדו נכדות ונכדים הרעיפה חום ואהבה במיוחד לנכדתה האהובה הקרויה על שמה גלית (פני) ותמיד אמרה "אני לא למדתי, את תלמדי". וחלומה אכן התגשם נכדיה למדו והשכילו.

פתגמים
בכל הזדמנות היתה נוהגת לומר משפט מרוקאי שנועד לחנך:
1. למד ידיך אומנות יבוא יום ותצטרך לה
2. החמור של הרב כשר
3. אם אין אני לי מי לי

הליכותיה ואורחות חייה
אהבה לטייל בארץ ישראל. התנהגה בצניעות, הסתפקה במועט. תמיד לחשה תפילה על כל בני משפחתה. ראייתה תמיד היתה חיובית. היא סייעה לכל נזקק בצדקה , אהבה את התורה ותמכה בלומדיה.בשנת 1994 נפטרה לאחר שלקתה באירוע מוחי והותירה אחריה בני משפחה חברות וקהילה שהרגישה עמוק בחסרונה וביכתה את לכתה בטרם עת.

הגשמה עצמית
מימוש היכולות והפוטנציאל