סבתא אביבה לוין עלתה כתינוקת לישראל

אני וסבתא ברחבת בית הספר
עמית וסבתא אביבה לוין בקשר הרב דורי

הסיפור של סבתא אביבה לוין

היי,

שמי עמית לוין מכיתה ו'2 מבית ספר סביון גני – יהודה, ואני אספר לכם היום על סיפורה של סבתי.

לסבתא שלי קוראים אביבה לוין. היא נולדה בתאריך 25.1.48 בבגדאד שבעיראק. ההורים שלה היו שמחה ויוסף דוד, שמחה, סבתא רבתא שלי, הייתה מורה ויוסף, סבא רבא שלי היה עובד מדינה.

סבתא עלתה ארצה כתינוקת בשנת 1950. הם היגיעו תחילה לשער העלייה ומשם עברו לבאר שבע, שם גדלה והתחנכה באינטגרציה מלאה. השכנים היו קיבוץ גלויות אחד שלם, אז לא היה הבדל בין אשכנזים, ספרדים כולם היו עולים חדשים מכל התפוצות.

תמונה משפחתית מתקופת ילדותי

תמונה 1

את השירות הצבאי עשתה בפיקוד דרום בזמן מלחמת ששת הימים, זו הייתה תקופה מאוד מיוחדת בחייה. האופוריה של הניצחון הבלתי נתפס ומנגד איבוד חברים. עד היום החברים הכי טובים מאותה תקופה בקשר רציף.

בתקופת המלחמה סבתא הכירה את סבי, סבא מתי. הם נישאו ונולדו להם שלושה ילדים: דן, אלון (אבא שלי) וניב.

סבתא אביבה סיפרה לי על חפץ שמאוד יקר לליבה ושהיא מתכוונת למסור לי אותו כשאגיע לבגרות. החפץ הוא שרשרת זהב משובצת יהלומים שמאוד אהבתי ולפי בחירתי ההורים שלי קנו אותה לסבתא אביבה ליום הולדתה ה-50 בשם סבי מתי.

התכשיט של סבתא אביבה

תמונה 2

סבתא וסבא גרו בפוריה בבית פרטי וגדול ונהגנו להגיע אליהם לכל החופשות. כעת סבתא וסבא גרים בקריית אונו וזאת על מנת להיות קרובים אלינו ואנו נפגשים הרבה יותר.

סבא וסבתא בתקופת השירות הצבאי

סבתא אביבה: היה לי זמן איכות עם הנכדה המקסימה שלי. זה היה, חזרה בזמן לחוייות העבר.