סבי מאיר עוזר וגינת הפרי

אני עם סבי וסבתי בבר המצווה שלי
סבי וסבתי בחתונה שלהם
סיפור חייו של סבי מאיר

שמי מאיר עוזר, נולדתי במצרים בעיר אלכסנדרה בשנת 1941 בתאריך 25.4.1941, שמות הוריי הם סלחה ומנשה עוזר ז"ל, הם נולדו בעיראק ובגלל בעיות תעסוקה הם עברו למצרים. הם התחתנו שם, נולדו להם שמונה ילדים ואחד מהם זה אני מאיר.

סיפור חיי

התייתמתי בגיל צעיר וחייתי בבית יתומים. כילד אהבתי לדוג ולראות סרטים בבית הקולנוע. היה בבית מצב כלכלי קשה.

בזמן שנאצר עלה לשלטון גורשו זרים שאין להם אזרחות מצרית בגלל מלחמת סיני, כשהמצרים סגרו את תעלת סואץ. בשנת 1957 עליתי לארץ כשהייתי בן 16 (יתום מהורים) דרך יוון כפליט לארץ ישראל. עליתי עם אחד מאחיי הגדולים (אלי) ושלושת ילדיו באוניות. הדרך לארץ ארכה כשלושה ימים מיוון.

ביוון היינו חודש וחצי במחנה מעבר. כשהגענו לארץ, שהיתי בקיבוץ מענית יומיים. ידעתי קצת עברית ממצרים (תפילות בבית הכנסת). לאחר מכן עברתי לעליית הנוער בתל אביב, משם עברתי לרמת הדסה למיון החניכים. משם נשלחתי לנווה הדסה, שם למדנו השכלה כללית ועבדנו בחקלאות. בשנת 1958 התגייסתי לצבא, לחיל הים. הייתי תותחן באוניות חיל הים בחיפה. בין ההפלגות דגתי דגים. בסערה גדולה כמעט טבעתי ובשנייה האחרונה נתפסתי בחבלים של הספינה. שירתי שלוש שנים בצבא בסך הכל.

אחרי השיחרור עבדתי בעבודות בניין וסבלות בנמל, עברתי לגור בצפת אצל אחי הגדול ששון. בארץ כחייל בודד קיבלתי דירה מעמידר והשכרתי שני חדרים, אחד מהדיירים היה מדריך נוער עובד ושמו משה. לאחר מכן עבדתי בלשכת המס, עשיתי מבחנים לבנק הפועלים והתקבלתי כפקיד. לאחר כ- 15 שנה קיבלתי תפקיד של מנהל סניף בנק הפועלים. ניהלתי סניפים במשך 23 שנה. בסך הכל עבדתי בבנק 38 שנה.

הכרות ונישואין

על מנת להתפרנס השכרתי חדר בביתי למשה, המדריך בתנועת נוער של אישתי (לאה) ובאחד הימים שיחקתי איתו פינג פונג. ראיתי את לאה, התאהבתי בה מיד והצעתי לה לצאת. יצאנו שלושה חודשים והתחתנו בתאריך 09.3.1966. לאה היתה בת 21 ואני הייתי בן 25. אחרי החתונה גרנו בצפת כ- 50 שנה. נולדו לנו ארבעה בנים. היום יש לנו 13 נכדים ונין אחד. לפני 11 שנים עברנו לנתניה כדי להיות קרובים לילדים ולנכדים.

אשתי ואני

קצת על הבית

במשך הזמן בו חיינו  בצפת קנינו חלקת אדמה בהר כנען ובנינו וילה גדולה. כשהילדים עזבו את האזור השכרנו חדרים לתיירים היה לנו בית יפה וגדול עם נוף לכנרת וגינה גדולה עם עצי פרי – שזיפים, רימונים, דודבנים, סוגים שונים של לימונים והרבה פרחים יפים. הייתה לנו גם פרגולה גדולה בגינה בה הייתי מארח הרבה.

סיפור משמעותי

כשהייתי בן 34, חבר שלי ששון אמר לי שהבן שלו מתחתן בלוס אנג'לס, אז התארגנו ולקחנו מזוודות ושבוע לאחר מכן טסנו ללוס אנג'לס לחתונה. כשהגענו לחתונה היה מאוד יפה, החתונה התקיימה במקום גדול ומפואר. לאחר מכן, שאבא של הכלה בא לברך אותה, הוא היה לי מוכר ולא ידעתי מאיפה. מאוחר יותר דיברתי איתו וגיליתי שאבא של הכלה היה איתי בפנימיה ובבית ספר כשהיינו קטנים, ואחרי זה דיברנו וצחקנו – היה מאוד מרגש.

סבא מאיר: היה לי מאוד מהנה לעבוד יחד ולספר לנכדי יאיר את סיפור נעוריי.

יאיר: גם לי היה מאוד כיף ומעניין לשמוע את סיפורי סבי.

הנוער העובד
תנועת ילדים ונוער בישראל שמטרתה לפתח כישוי הובלה, מנהיגות ולהפוך את הקהילה למקום טוב יותר. בתנועה 95,000 חניכים וחניכות בכל הארץ.

ציטוטים

”בשנת 1957 עליתי לארץ כשהייתי בן 16 ויתום מהורים. עליתי דרך יוון כפליט לארץ ישראל, עם אחד מאחי הגדולים, אלי“