סבא שלי מספר על מנהיגות

סבא שלי ואני
סבא שהיה אבא
סבא שלי מספר על המנהיג שהשפיע עליו

שלום אני אייל ואני גר בקיבוץ שריד. שוחחתי עם סבא שלי פנחס על מנהיגות.

סבא פנחס היום בן שבעים, יש לו ארבעה בנים השניים הקטנים הם תאומים כמוני וכמו איתי אחי התאום. אבא שלי הוא הבן האמצעי.

סבא נולד בישראל בבית חולים רמב״ם בחיפה. כשהוא נולד הם גרו במושב כפר חסידים ליד טבעון. סבא הוא הבן הבכור, יש לו עוד שלושה אחים בנים מתוכם שניים תאומים (שוב כמוני וכמו אחי התאום איתי).

כשסבא שלי היה בן שנה המשפחה עברה לבית לחם הגלילית והיתה ממקימי המושב. בֵּית לֶחֶם הַגְּלִילִית הוא מושב עובדים בשוליים הצפוניים של עמק יזרעאל, כ-6 ק"מ מזרחית לקריית טבעון, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל. בתחילה הם גרו באותו הבית יחד עם הפרות. לאחר כמה שנים סבא וסבתא רבא שלי הקימו את המשק שלהם שקיים עד היום.

סבא שלי מספר שעד היום הדבר הכי אהוב עליו זה עבודת החקלאות.

לאחר שגדל התגייס לצבא ושם הכיר את סבתא שלי, יפה. הם התחתנו ונולדו להם ארבעה בנים.

סבא שלי למד חקלאות וכלכלה והיה מרצה בפקולטה לחקלאות ברחובות. לאחר מכן הוא הקים חברה לייעוץ כלכלי והיום הוא מסייע לאנשים לנהל את העסקים שלהם בצורה יעילה וחכמה גם היום.

סבא וסבתא שלי גרים בגבעת אלה ויש להם תשעה נכדים ונכדות. אחי ואני הגדולים שבהם.

סבא שלי חושב שמנהיגות היא יכולת לנהל בצורה נבונה עם דוגמה אישית, יושרה אומץ וחוכמה. צריך גם לדעת לנהל משברים ולאחד את העם.

ישנם תחומי מנהיגות שונים- מנהיג חברתי, מנהיג סמכותי, מנהיג דמוקרטי ומנהיג רודן. כמו כן ישנה גם מנהיגות פוליטית, מנהיגות דתית ומנהיגות צבאית.

מנהיג הוא אדם המשפיע על אנשים בחברה בה הוא חי. הם מצייתים לו, הולכים אחריו, לוקחים ממנו דוגמה אישית.

המנהיגים שהשפיעו על סבא שלי היו בן גוריון ומנחם בגין בגלל שהם היו מנהיגים שראו את טובת העם שלהם. הם היו אנשים ישרים מאוד והיה להם חזון גדול מאוד והם פעלו כדי להגשים אותו.

אייל: למדתי מסבא דברים רבים על עברו ועל כפר חסידים מקום בו גר בילדותו

כפר חסידים