סבא שלי הכדורגלן – ניסים ג'רבי

סבא שלי ואני במסגרת התכנית
סבא שלי בגן חובה
על הבית, המשפחה והעיסוקים המגוונים של סבא

שמי איתמר, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דוריף במסגרתה אני מתעד את סבי, ניסים ג'רבי.

סבא שלי, ניסים ג'רבי, נולד בישראל להורים שהגיעו מלוב בשנת 1949, הם התגוררו בתקופת המעברות באור יהודה. בתקופת הפרעות בלוב החליטו הוריו של סבא לעלות לישראל. הם הגיעו באונייה לנמל חיפה ומשם נשלחו וחיו במעברות באור יהודה. הוריו של סבא הגיעו לארץ עם חמישה ילדים ועוד שלושה ילדים נולדו בארץ כולל סבי. כשהיה סבא בן 11 אביו נפטר וסבי היה צריך לנהל ולתפעל את החנות של אביו ולעזור לאמו לפרנס את המשפחה.

סבי למד בבית ספר יסודי סעדיה גאון באור יהודה. המחנך והמורה להתעמלות שלו התלהבו מכישוריו בכדורגל ולפעמים בסיום יום הלימודים הם היו משחקים בכדורגל עם סבי וחבריו. לאחר מכן למד סבא מכונאות רכב בבית ספר מקצועי.

סבא ניסים וסבתא רבתא פורטונה

תמונה 1

בגיל 18 התגייס לצה"ל ועסק במכונאות רכב. לאחר כשנה בצבא הועבר לחטיבה 36 בצנחנים ושם החזיק וטיפל בימ"ח רכב של הצנחנים. במקביל שיחק כדורגל בקבוצת הפועל אור יהודה ובלט מאוד. בשנת 1970 הפועל חולון קנתה אותו וסבא שלי שיחק שם עד שנת 1983.

סבא בעת שירותו הצבאי

תמונה 2

עם שחרורו מהצבא לאחר מלחמת יום כיפור נפגש סבא ניסים עם סבתי בחתונה של חברים משותפים. בשנת 1976 סבי וסבתי התחתנו והתגוררו בתל גיבורים בחולון. במקביל עבד סבא בליטוש יהלומים ולאחר המשבר בענף היהלומים, למד טכנאי מקררים בחברת אמקור. מאז הוא טכנאי מקררים עצמאי, כמו כן נתן שירות למרפאות מחוז תל אביב כ- 35 שנה.

נולדו לסבא ולסבתא שלושה ילדים: בן ושתי בנות (אחת הבנות היא אמי). לאחר מכן עברו להתגורר בקריית שרת בחולון, שם גידלו את ילדיהם. הילדים למדו בתיכון קריית שרת, התגייסו לצבא, ולמדו באוניברסיטת בן גוריון. הם התחתנו והולידו שבעה נכדים לסבא וסבתא שלי.

בשנת 1972 בקבוצת הכדורגל בהפועל חולון – השחקן השמאלי הוא סבא שלי

איתמר הנכד המתעד: למדתי על סבא ונהניתי מהתכנית.

סבא ניסים: מאוד נהניתי להיפגש ולשמוע את הסיפורים של כולם וזה עזר לי לחזור לילדות ולהיזכר.

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בבית הספר גורדון בחולון, התשפ"ב 2022, בהנחיית המורות המובילות מיטל סולומון ויפית בנימין.

הפועל חולון (כדורגל)
הפועל חולון הייתה קבוצת כדורגל ישראלית מהעיר חולון, שהגיעה בשיאה לליגה הבכירה והשתתפה בה במשך עונה אחת. בשנת 1985 התמזגה עם צפרירים חולון לקבוצה אחת הפועל צפרירים חולון. (ויקיפדיה)

”בשנת 1970 הפועל חולון קנתה אותו וסבא שלי שיחק שם עד שנת 1983“