סבא לולו בונה בית בישראל

אני עם נכדותי
תמונה יחידה שלי כתינוק עם אמי ואחותי
מתונסיה לישראל

שמי, אליהו צרפתי ע"ש אליהו הנביא, מכונה "לולו" לרוב.

נולדתי בתאריך 26 לדצמבר בשנת 1942, בעיר לה מרסה שבתוניסיה. לאחר מכן עברנו לגור בעיר "לה גולט" ומשם זיכרונות הילדות הטובים שלי.

אני האח הצעיר מבן שמונת ילדי המשפחה: ארבעה בנים וארבע בנות. התייתמתי מאב חודש לאחר לידתי בעקבות ההפצצות במלחמת העולם השנייה. אחותי הגדולה (טיטין) גידלה אותי בעיקר כי אימא נאלצה לצאת לעבוד (במפעל לבגדי צבא) בכדי לפרנס את המשפחה.

עד גיל 13 חייתי בטוניס ואהבתי מאוד לשחק כדורגל ולשחות.

בשנת 1955 כשהמצב המדיני התערער בעקבות חזרתו מהגולה של נשיא תונסיה, חביב בורגיבה, אמי החליטה לקחת את ילדיה ולעלות ארצה בעזרת בעלה העתידי של אחותי, נינט שעבד בסוכנות היהודית.

עלינו ארצה עם האונייה "נגבה". בדרך עצרנו בתחנת מעבר בעיר מרסיי במחנה "ארנס" למשך שלושה שבועות.

באונייה בדרך לארץ

תמונה 1

כשהגענו לארץ לנמל חיפה, המשכנו במשאיות למושב בחבל לכיש, מושב שחר. גרנו בצריפים כשנה עד שהבית הקבוע היה מוכן. קיבלנו אדמות והתחלנו לגדל ירקות.

תמונה הראשונה במושב, עם עלייתנו לארץ

לאחר כשלוש שנים עברנו לגור במשמר הים ליד העיר עכו.

בשנת 1960 התגייסתי לצבא. הייתי בגיל 17.5 ולכן נדרשה הסכמה של אימא שלי לגיוס "מוקדם". שרתי בצבא שלוש שנים בחיל קשר והשתחררתי בשנת 1963. השתתפתי בשלוש מלחמות ישראל: מלחמת ששת הימים, מלחמת ההתשה ומלחמת יום כיפור.

לאחר השחרור התחלתי לעבוד במפעל "גבעתי" שבקריית-גת, שהיה מייצר כלים הידרואליים לחקלאות. עבדתי בחברה 20 שנים ומאוד נהנתי לתת שירות לכלים שייצרה החברה בכל הארץ.

למדתי בתוניס שמונה כיתות ואף התקבלתי לתיכון (אישור במצגת התמונות) בעקבות עליית משפחתי ארצה הופסקו לימודיי ובארץ למדתי במרכז הנוער במושב נהורה. שם גם רקדתי בלהקת ריקודי עם והיינו מופיעים בערים אחרות.

בלהקת הריקוד במושב נהורה

בשנת 1973 במפגשי חברה, הכרתי את מרים אוחיון, אשתי. הייתי בגיל 30 ומרים בת 24 והתחתנו בקריית גת.

ביום חתונתנו

תמונה 4

נולדו לנו שלוש בנות: שגית – אימא של מילי, רומי, כרמל ואופק. קרן – אימא של עמית, זיו ודורי ולילך – אימא של רני, מורי, אביב וטומי. שגית ומשפחתה מתגוררים ברמת השרון, קרן ברחובות ולילך במושב שדה משה סמוך לקריית-גת.

בחו"ל טיילנו בטיולים מאורגנים לאיטליה, צרפת, ספרד, שוויץ וארצות הברית.

מצגת התמונות של סבא אליהו

הזוית האישית

סבא לולו: כיום בפנסיה, אני מאוד אוהב לצייר, לעשות קניות ולצפות בטלוויזיה במשחקי ספורט, סדרות וסרטים.

חביב בורגיבה
חביב בורגיבה (בערבית: حبيب بورقيبة, תעתיק מדויק: חביב בורקיבה; 3 באוגוסט 1903 – 6 באפריל 2000) היה נשיא תוניסיה משנת 1957 ועד שנת 1987. הוא נחשב לאבי האומה התוניסאית, ונוהגים להשוותו למוסטפא כמאל אטאטורק בשל הרפורמות הפרו-מערביות שהונהגו במהלך שנות שלטונו. (ויקיפדיה)

”רקדתי בלהקת ריקודי עם במושב נהורה, הופענו בערים שונות בארץ.“