סבא יהודה בוזגלו חוגג 70 שנה

סבתא עליזה והנכד דניאל
הסבא יהודה בוזגלו
ממרוקו לישראל

שמי, דניאל בוזגלו תלמיד כיתה ה-5 בבית הספר מעלות משולם. השנה, אני משתתף בתוכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתי – עליזה תורג'מן ויחד בחרנו להביא את סיפורו של סבי, יהודה בוזגלו.

שמי דניאל יהודה בוזגלו, נקראתי על שם סבי היקר יהודה בוזגלו.

סבי נולד במרוקו למשפחה ברוכת ילדים ועלה לארץ עם הוריו בשנת 1963 הישר לעיירה אופקים אשר בנגב.

המשפחה חוותה קשיים כלכליים וסבא יהודה, במקום להיות בתיכון, נאלץ לצאת לעבוד על מנת לעזור בפרנסה ואת כל משכורתו נתן להוריו.

עברו שנים וסבא יהודה התגייס לצה"ל ובעודו חייל בסדיר פרצה מלחמת יום הכיפורים. סבי נלחם בסיני וגם אחיו הבכור גויס ונלחם בסיני.

לאחיו קראו אשר, ולרוע המזל, אשר נהרג במלחמה ותודה לאל סבא יהודה שרד וחזר לבית מלא עצבות ואימא חולה שהיה לה קשה מאוד לאחר אובדן בנה אשר.

לזיכרו של אשר-מסעוד בוזגלו  ז"ל  שנפל במלחמת יום הכיפורים

"אשר, בן פריחה ומכלוף, נולד בשנת תש"י (1950), בקזבלנקה שבמרוקו ועלה ארצה עם משפחתו בשנת תשכ"ג (1963). המשפחה השתקעה באופקים ואשר למד בבית-הספר החקלאי "אשל הנשיא". בימי נערותו נאלץ אשר להתמודד באתגרים שניצבו בפניו. היו אלה חבלי הקליטה והמפגש עם הארץ החדשה, אליה הגיע עם משפחתו בהיותו בן 13…..

כשפרצה מלחמת יום-הכיפורים צורף ליחידה חדשה שלא הכיר, אך עד מהרה השתלב בין אנשיה והצטיין בתמיד ברוח חברית וביכולת מקצועית מעולה. ביום כ"ב בתשרי תשל"ד (18.10.1973), באזור מחנות "אבו סולטן" בסיני, נפגע הטנק שלו והוא נהרג. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין באופקים. השאיר אחריו הורים, חמש אחיות ושלושה אחים. לאחר נופלו הועלה לדרגת סמל".

יהי זיכרו מבורך לעד (אתר יזכור)

תמונה 1

השנים חלפו וה' האיר את דרכו של סבא יהודה, שהיה איש חכם ומבריק, והפך להיות קבלן של סלילת כבישים, עשה חיל וסלל כבישים רבים בארץ ישראל ובמיוחד בדרום. המצב הכלכלי השתפר מאוד וסבא עם לב רחב, דאג לעזור לנזקקים ולא שכח אף פעם מהיכן הגיע.

סבא התחתן עם סבתא חנה ונולדו להם שישה ילדים, הבכור הוא אבי היקר, שנקרא על שם הדוד אשר, שנהרג במלחמת יום הכיפורים, ואחריו נולדו הדודים: אלעד, פזית, אתי, גנית, ועמית. כולם עשו נחת להורים.

סבי חוגג השנה שבעים ופרש לגמלאות ונברך אותו בבריאות שמחת חיים, אריכות ימים וכל טוב. אמן.

מזל טוב לסבא יהודה שחוגג השנה 70 שנים

דניאל: מאד נהנינו להשתתף בתוכנית הקשר הרב דורי ולתעד את סיפורו של סבי יהודה.

מלחמת יום הכיפורים
מלחמת יום הכיפורים פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות נגד ישראל, בהובלתן של סוריה ומצרים, שנתמכו על ידי חילות משלוח מארצות ערב, בעיקר מעיראק ומירדן. המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. (ויקיפדיה)

”סבא עם לב רחב דאג לעזור לנזקקים ולא שכח אף פעם מהיכן הגיע“