סבא חליל סעב

סבא במסיבת יום ההולדת
סבי כשהיה בן שש עשרה
ילדותו של סבא חליל בארץ

שמי ח'ליל סעב, אבא שלי העניק לי את השם על שם סבא שלי. משמעות השם "חבר".

נולדתי בתאריך 8.2.1951 בנצרת, בבית החולים הצרפתי ומקום מגוריי כעת הוא נצרת. כשנולדתי היינו חמישה ילדים בבית והוריי. מאוחר יותר נולדו לי עוד 4 אחים, והיום אנחנו תשעה אחים. נולדנו בארץ ישראל ומאז עדייו חיים כאן .

גרנו בבית צנוע עם שני חדרים וחצר, בבית דברנו  בערבית. בימי ההולדת שלנו אמא שלי הייתה מכינה עוגה, והיינו חוגגים לילד היום הולדת, רק במסגרת המשפחה הגרעינית. מתנות לא היו, בגלל שאז המצב הכלכלי היה קשה .

לאבא שלי קראו לו מישיל ולאמא שלי קראו  נאדיה אבא ואמא נולדו בישראל, ולצערי אני לא זוכר סיפורים מיוחדים מהם.

למדתי בבית ספר סליזיאן ביסודי, בתיכון למדתי בבית הספר ג'וזף. השפות שלמדנו היו: עברית, ערבית, אנגלית, וצרפתית. למדנו גם מתמטיקה, גיאוגרפיה, היסטוריה, וספורט. שיחקתי כדורסל וכדורעף והיו לנו טיולים בארץ במסגרת בית הספר.

השכונה בה גדלתי הייתה שכונה מעורבת. היו בה נוצרים ומוסלמים, והיינו בקשרים מאוד טובים, גדלנו עם שכנים שעוזרים אחד לשני .

כשבגרתי, עבדתי בחברת בניין, ואשתי עבדה כמזכירה במשרד, באותה חברה, ושם הכרתי אותה. התחתנו בתאריך 22/10/1978. החתונה הייתה בכנסיה המרונית, והמתנות בחתונה, היו מעטפות כסף עם סכומים סבירים.

בהמשך, המצב הכלכלי היה קשה, ובכל זאת יצאתי ללמוד להיות טכנאי בניין, ובהמשך עבדתי בחברת בניין, ובמשרד הנדסאים. שרטטתי ביצוע עבודות גמר, וכשעזבתי את העבודה בבניין, עברתי לעבוד כנהג מונית, כי אהבתי לנהוג. בזמנו נהג מונית היה מרוויח יותר כסף, ולאח שלי היתה מונית. התחלתי לעזור לו ואני ממשיך לעבוד כנהג עד היום. כיום יש לי שלושה ילדים: שתי בנות ובן, ושמונה נכדים.

הזווית האישית

מיריל: נהניתי מאוד לשמוע את הסיפורים של סבא חליל, וסבא נהנה לשבת יחד איתי ולספר לי על ילדותו ועל חייו בכלל.

ג'וזף
שם בית ספר התיכון בנצרת ובו סבא שלי למד.

הכנסייה המארונית
(בערבית: الكنيسة المارونية, בארמית סורית: ܥܕܬܐ ܣܘܪܝܝܬܐ ܡܪܘܢܝܬܐ ܕܐܢܛܝܘܟܝܐ) היא כנסייה קתולית מזרחית (אוניאטית) שבסיסה בלבנון והיא דתם הכמעט בלעדית של המארונים, קבוצה אתנית מקומית המזוהה עמה כליל. הכנסייה המארונית משתמשת בארמית-סורית כשפת התפילה, הגם שחלק מכמריה מנהלים אותה בערבית, ובפולחן (ריטוס) הסורי-אנטיוכי הישן. (ויקיפדיה)

”המצב הכלכלי היה קשה, ובכל זאת יצאתי ללמוד טכנאי בניין “