סבא וסבתא שרתו ביחד בצבא

אני וסבא וסבתא שלי
סבא וסבתא שלי בצבא
איך סבא וסבתא הכירו?

שמי שירה קסר, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבא וסבתא שלי ושמעתי את סיפור הכרותם בשרות הצבאי.

סבתא מספרת:

"בשנת 1971 הגעתי לבסיס צה"ל בצפת ושובצתי כפקידה בתחזוקה שעסקה ברישום כל הציוד הנמצא בבסיס. הייתה התחברות טובה מאוד עם פקידות נוספות מהבסיס עם המרכזניות, נהגים וטבחים.

בעלי היה קצין תחזוקה והתמזל מזלי להיות הפקידה שלו. במשך הזמן מצאתי חן בעיניו והוא התחיל לחזר אחרי. כנהוג אז בשעות הערב היו מארגנים הסעה לחיילים לצפת לסרט ולטייל. בעלי במסגרת תפקידו כקצין תורן היה אוסר עלי לרדת לעיר כדי שאשאר איתו בבסיס ואם אני ארד ללא אישור הוא "ידפוק" לי תלונה וכך הייתי נשארת איתו בבסיס והיינו חוגגים עם טוסטים על התנור נפט וגם מקנחים עם שקדי מרק.

במשך הזמן התהדקו היחסים בינינו. שירתנו ביחד שנה וחצי באותו בסיס. אני השתחררתי בסוף 1971 ובעלי נשאר בצבא קבע. הייתה תקופה מאוד טובה וכייפית עם כל החיילים והייתה אוירה משפחתית גם עם אנשי הקבע. מדי פעם היינו מארגנים ערבי ריקודים במועדון של הבסיס ועושים שמח.

בשנת 1972 התחתנו ועברנו מחיפה לגור בצפת. נולדו לנו ארבעה ילדים: שני בנים ושתי בנות. הבכורה יפית ושירה היא הנכדה הקטנה מבתי יפית.

שירה: היה לי כיף לעבוד עם סבא וסבתא שלי ולשמוע על סיפור שלהם.

סבא: היה כיף לחזור 50 שנה אחורה ולהיזכר בתקופה ההיא.

סבתא: נהנתי בתכנית קשר הרב דורי, מהעובדה שנכדתי שמעה את הסיפור שלנו ונהנתי לשמוע סיפורים של החברים הנוספים בקבוצה.

מרכזניות
אדם שעובד במרכזייה