סבא מנפרד והנהלת הבנק

אני וסבא ביום הולדת של סבתא רבתא
אני סבא וכל המשפחה בבנק
הנהגת בנק ברומניה

שמי יונתן רגב ואני משתתף בתוכנית הקשר הרב דורי בבית ספר שגיא בקיבוץ שריד. ברצוני לספר על סבי סבא מנפרד.

סבי מנפרד ראכורגר נולד בשנת 1947 בעיירה קטנה ברומניה.

סיפורי יעסוק במנהיגות: מנהיגות היא יכולתו של אדם או קבוצת אנשים להוביל אנשים אחרים אל עבר מטרה משותפת במינימום סמכות. פעולה מנהיגותית, מתקשרת בצורה ישירה להשפעה וליצירת שינוי. (ויקיפדיה).

כשאני חושב על מנהיג אני חושב על סבא מנפרד. סבי  היה מנהל בנק. סבא הנהיג כארבע מאות איש במסגרת הבנק. בַּנְק (בצרפתית: banque; מאיטלקית: banco מגרמנית: Bank – שולחן או ספסל (banca) שעליו שמים את המטבעות כדי לקבוע את ערכם), הוא מוסד פיננסי שעיסוקו העיקרי הוא טיפול ותיווך בכסף. פעולות הבנק הן: קבלת פיקדונות כספיים מפרטים, עסקים ותאגידים במסגרת חשבונות שקים, חיסכון או השקעה ומתן הלוואות לאחרים. הבנק ממלא תפקיד חשוב בכלכלה, בכך שהוא מתווך בין אלו שיש להם כסף שאינו דרוש להם באופן מידי לבין אלו המבקשים להשתמש בממון זה למגוון מטרות.  (ויקיפדיה)

למדתי מסבא שכאשר אתה מנהיג אתה צריך לתת דוגמא  אישית, לעזור ולתת מזמנך האישי. אתה צריך להשקיע יותר זמן מאחרים, וזה לוקח זמן מהחיים האמתיים. בתור מנהיג אתה צריך להוביל קבוצת אנשים, לתת דוגמא אישית ולהדריך את האנשים.

סבי מספר לי על עבודתו בבנק, וטוען שבכל אדם יש את היכולת להיות מנהיג, אבל אתה צריך לרצות את זה, להתמיד בזה ולהשקיע בזה.

מי שרוצה להיות מנהיג, יכול ללמוד איך להוביל את האנשים ולפקח עליהם אבל תמיד היו עוד אנשים שעזרו לו והנהיגו יחד איתו.

לסבא היה תמיד חשוב שיהיה לו צוות שיעזור לו ושיהיה לו עם מי להתייעץ. לכל בנק יש מנהל ויש לו מועצת מנהלים ששותפה איתו להחלטות

סבא מנפרד היה איש מיוחד, ואהב להיות מנהיג. הוא חושב שעשה עבודה טובה, והיה מעונין שגם אני הנכד שלו אהיה מנהיג, בכל תחום שאבחר, שתמיד אוביל ואהיה במקום חזק.

סבי עלה ארצה ב1965, עבד בבנק והקים פה משפחה לתפארת, שאני חלק ממנה.

יונתן: למדתי הרבה על העבר של סבא שלי, והיה לי כיף לשוחח איתו ולשמוע איזה מנהיג הוא היה.