סבא אביהו שחקן כדורגל

סבא אביהו ואני
סבא אבי כשהיה קטן בעיר ליון שבצרפת
עלייתו של סבא ממרוקו לצרפת ולישראל וימי ילדותו ביפו

סבא אביהו מספר לאורי על עלייתו לישראל

שמי אביהו בן שבת, נולדתי בשנת 1946 בקזבלנקה שבמרוקו.

עלינו לארץ מהעיר ליון שבצרפת, שטנו באוניה הגענו לנמל חיפה 31 במרץ 1949. שטנו באוניה ארבעה ימים, הגענו לנמל חיפה ומשם לעיר יפו העתיקה. עלינו יחד, אבא, אימא ארבע בנות ושני בנים. אבא שלי היה יהודי דתי שהחלום שלו היה להגיע לארץ ישראל.

סבא בליון שבצרפת בדרך לארץ ישראל

תמונה 1

גרנו ביפו בבניין ישן ששימש כמחסן. ההורים יצאו לעבוד ואנחנו הלכנו למסגרות חינוכיות. הייתי בגן ילדים בגיל שלוש, לאחר מכן למדתי בבית ספר יסודי בשם שבי ציון.

בשנים הראשונות של המדינה היו חנויות, מכולת שכונתיות וכן חנויות ירקות וחנויות בשר. את הדגים אמי רכשה אצל הדייגים בנמל. גרנו ביפו, היה לנו בשכונה מועדון בו היו מתקיימים חוגים למוזיקה, ציור ואומנות.

אהבה לכדורגל

היה לנו בשכונה מגרש כדורגל של הפועל תל אביב. מגיל שמונה התחלתי לשחק שם כדורגל. שיחקתי כל השנים עד גיל 18 והתגיסתי לצבא. יותר מאוחר שיחקתי כדורגל גם בקבוצת הפועל בת-ים, הפועל קריית גת והפועל ראשון לציון, פרשתי מכדורגל בגיל 38.

משפחה

הכרתי את את סבתא רחלה כשהייתה בת 15. הכרנו במסיבת הגיוס שלי לצבא, כבר שם הודעתי לה שאני אתחתן איתה וכך היה. בשנת 1969 התחתנו בתל אביב ועברנו לגור בקריית גת. סבתא למדה להיות גננת ואני הייתי איש צבא.

בשנת 1972 נולד הבן הבכור שלנו אורן. אחריו מורן בשנת 1977. בשנת 1979 נולדה אימא שלך יערה ובשנת 1988 נולדה בתנו הקטנה מרוה. עברנו לגור ביבנה בשנת 1983, כשאימא שלך הייתה ילדה בת ארבע.

היום אני בפנסיה ומתנדב במספר גופים התורמים לחברה.

הזוית האישית

סבא אבי: מאוד נהנתי! היה לי כיף לספר לנכדה שלי על ההיסטוריה של המשפחה שלי בארץ, נכדתי נהנתה מזה שהגעתי לביה"ס.

אורי: נהנתי מאוד לגלות דברים חדשים והיה לי כיף לעבוד עם סבא.

קזבלנקה