נשבעתי אמונים למדינת ישראל

סבתא אהובה בשירותה בצה"ל
סבתא אהובה ונכדה רוי
שירות מעניין בצבא

שמי רוי עזיזי, בתכנית הקשר הרב דורי שמעתי את סיפורה של סבתי אהובה עזיזי, סבתא בחרה לספר על תקופת השירות הצבאי שלה.

סבתא אהובה מספרת לרוי

בתאריך 22 ביולי 1979 בשעה 7:30 בבוקר התייצבתי לשירות סדיר

נלקחנו לבה"ד 12 לטירונות של חודש ימים. בטירונות עברנו מטווחים בנשק, עברנו חדר גזים עם מסכות אב"ך ויצאנו לשני מסעות. נשבענו אמונים בטקס מאוד מרגש בגבעת התחמושת שבו קיבלנו את התנ"ך.

בתקופת השירות הצבאי

תמונה 1

לאחר סיום הטירונות סופחתי לחיל קשר, קורס שערך שלושה חודשים שבו למדנו איך להפעיל מכשירי קשר בטנקים ונגמשים. למדנו גם לפענח קודים סודיים. במשך הקורס יצאנו לתרגילים בשטח. בסיום הקורס שובצתי בפיקוד מרכז בתפקיד קשרית. לאחר חצי שנה עברתי למפקדת עורף לתפקיד של משקית חומר סודי. בתפקיד זה הייתי אחראית על מסירת דפי הקודים הסודיים לכל מפקדי המחוזות אחת לחודש. לאחר החלפת הקודים הסודיים הייתי אמורה להשמיד את דפי הקודים על ידי שרפה.

לאחר שנתיים של שירות בצה"ל השתחררתי בדרגת סמל.

בשנת 1982 פרצה מלחמת לבנון הראשונה, שבה גויסתי למילואים  ומילאתי תפקיד של גיוס אנשי מילואים.

לאחר המלחמה קיבלתי דרגה של סמל ראשון.

הזוית האישית

רוי: המשפט שריגש אותי הוא נשבעתי אמונים למדינת ישראל בטקס מאוד מרגש. דמיינתי את סבתא שלי עם מדים ונשק נשבעת אמונים למדינת ישראל וזה ממש מרגש.

נגמ"ש
רכב קרבי משוריין, שמטרתו העיקרית היא תובלה ממוגנת של כוחות אל ובחזרה משדה הקרב.