נקודת המבט של יהודית

מפרץ גילברטר בדרך לארץ ישראל
סבא אלי, בעלה של סבתא יהודית
לידה, ילדות ובגרות

יהודית מספרת:

"נולדתי בשם מסעודה, בקזבלנקה (מרוקו) ובגיל שנה וחצי עברתי למרקש (מרוקו) ושם העברתי את שאר ילדותי. כשהייתי בת חמש אמי התחתנה בשנית לגבר שהכירה לפני שהתגרשה מאבי, היא ובעלה השני הכירו לפני שעברה לקזבלנקה, התחתנה עם בעלה הראשון וילדה אותי. כשהתגרשה מבעלה הראשון החליטה לעבור חזרה למרקש וכשהגיעה לשם רצתה להתחתן עם בעלה השני, אולם מסיבות דת הייתה צריכה לחכות עד שאגיע לגיל מסוים כדי להתחתן בשנית. כשהגעתי לגיל זה היא התחתנה איתו וילדה את אחותי החורגת הבכורה. אחרי הבכורה הגיעו עוד שני אחים חורגים.

בשנת 1963 עלינו לארץ באמצעות אניית מעפילים, שיצאה ממרוקו והביאה אותנו למפרץ גיברלטר ומשם חיכינו באכסניה שבוע ימים עד הטיסה לארץ ישראל, היו הרבה אנשים שם ותנאים קשים עקב זאת כשהגענו לארץ הביאו אותנו לנצרת עילית, שם אני מתגוררת עד היום.

כעבור שנתיים בשנת 1965 נולד אחי החורג הקטן, באותה שנה התחתנתי עם בעלי ז"ל אלי. אלי היה גדול ממני ב-14 שנים, כשהתחתנו הוא היה בן 31 ואני הייתי בת 17. כשהכרתי את אלי משפחתי לא קיבלה אותו וגירשה אותי מהבית. עברתי לגור עם אלי ועם אמו והיא אירגנה לנו את כל מה שמשפחתי לא אירגנה לנו: מסיבת אירוסין, חתונה וכו'…

הקמת משפחה הייתה המטרה העיקרית בחיי ואחד הדברים הכי חשובים שקרו בחיי, לפי דעתי.

בשנת 1963 עברתה יהודית את שמה.