נס משמיים

אני וסבתא שלי בקשר רב דורי
סבתא בגיל 33
סבתא היא ניצולת הטבח בשדה"ת לוד

שמי כוכב צורף, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדי אלון, במסגרתה אנו כותבים ומתעדים סיפור מחיי ומנציחים אותו במאגר המורשת. סיפורי עוסק בנס שאירע לי בשדה התעופה לוד בשנת 1972.

בשנת 1972 נוצר הפרויקט "מסלול אדום" ו"מסלול ירוק" בנמל תעופה לוד. במסלול הירוק עברו החוזרים שלא הביאו מוצרים חייבים במכס, ואילו באדום אלו שחייבים במיסי מכס. מאחר והייתי בין מתכנני הפרויקט, הוצבתי שם בין השעות 6-8 בערב להרצת הפרוייקט ולראות כיצד הוא עובד. הייתי עם עוד כמה עובדי מכס והשגחנו על החוזרים.

הגיעה טיסת אייר פרנס וממנה ירדו ארבעה יפנים עם מזוודות שחורות. השעה היתה 8.23. באותו רגע התפנתי מעמדתי והלכתי לשירותים מחוץ לאולם הכניסה. בזמן רחיצת הידיים, שמעתי יריות נוראיות מהאולם. ממש באותן שניות, נכנס בריצה צעיר עם מבטא אנגלי וצעק: "מחבלים, מחבלים". היריות המשיכו עוד כשתי דקות ואחרי כן דממת מוות. יצאתי לאולם והמראה היה נורא: גופות בכל מקום, כ-26 ובתוכם שני חבריי ושלישי פצוע ברגל, זה היה באותה עמדה בה עמדנו לפני רגע והתלוצצנו לאיזה מקום נלך לבלות אחרי המשמרת (היינו צעירים פעם!). היה נורא.

אספתי את עצמי ויצאתי מהאולם החוצה בריצה. המחבלים היו ארבעת היפנים מטיסת אייר פראנס ובקרב עם כוחותינו נהרגו שלושה מהם. תפסו אחד חי בשם קוזו אוקומוטו שהשתחרר אחרי שנים בכלא בעסקת שליט.

אם לא הייתי הולכת לשרותים, לא הייתי כותבת סיפור זה לעולם. ולזה קראתי – נס מהשמיים!

הזוית האישית

אלון הנכד המתעד: היה לי מהנה במסגרת התכנית, למדתי דברים חדשים על סבתי. נהניתי גם כי היה לי ממש כיף לעבוד עם סבתא שלי.

עסקת שליט
עסקת שליט היא עסקת חילופין בין ישראל לבין ארגון הטרור חמאס, שנחתמה באוקטובר 2011, ובמסגרתה שחררה ישראל 1,027 אסירים ביטחוניים ועצירים, בהם 450 אסירי חמאס ש-280 מהם נשפטו למאסרי עולם על תכנון וביצוע פיגועי טרור ורצח תמורת חייל צה"ל החטוף גלעד שליט. (ויקיפדיה)

הטבח בנמל התעופה לוד
הטבח בנמל התעופה לוד הוא פיגוע שבוצע ב-30 במאי 1972 בידי שלושה מחבלים יפניים (קוזו אוקמוטו, צויושי אוקודיירה ויאסויוקי יאסודה) באולם הנוסעים של נמל התעופה לוד שבישראל (כיום נתב"ג), ובו נרצחו 24 אנשים (מתוכם 8 ישראלים, היתר צליינים מפוארטו ריקו) ו-71 אנשים נפצעו. (ויקיפדיה)

”התפנתי מעמדתי והלכתי לשירותים מחוץ לאולם הכניסה. בזמן רחיצת הידיים, שמעתי יריות נוראיות מהאולם“