ניצחון העם היהודי על הנאצים

סבא והנכדה
סבא בצעירותו
ועידת ואנזה

שמי רמי יריב לבית שטרייט, סבא של ניר יריב ושל עוד 15 נכדים.

נולדתי בישראל בעיר פתח תקוה, בתאריך 20 ינואר 1942. בתאריך זה – 20 ינואר 1942 – כונסה בגרמניה "ועידת ואנזה": בוילה בעירה ואנזה פרבר של ברלין, כונסה ועידה בהשתתפות נציגים בכירים בדרג הביצוע של המפלגה הנאצית.

היא נקראה "ועידת ואנזה". בוועדה התקבלה החלטה על הפתרון הסופי לבעיית  העם היהודי. התוכנית כללה השמדת 11 מיליון יהודים. המשתתפים בוועדה הבטיחו שיתוף פעולה מלא ביישום התוכנית להשמדת היהודים.

אכן, חלק גדול מהמשפחה שלנו והעם היהודי בכלל הושמדו במהלך המלחמה.

תקומת המדינה והמשפחות שהקמנו בישראל ובעולם, הינם תשובה ניצחת לניצחון של העם היהודי על תוכנית הפתרון הסופי של הנאצים להשמדת העם היהודי.

סבא רמי וניר: נהנינו מאוד ולמדנו המון דברים חדשים.

רמי יריב תרם סיפורים נוספים למאגר המורשת, לקריאתם לחצו על הקישורים:

האחות הבכורה שהפכה לבת דודה

ועידת ואנזה
ועידת ואנזה הייתה התכנסות של נציגים מכל משרדי הממשל הנאצי, שהתקיימה ב⁻20 בינואר 1942 ב"וילה ואנזה" שברחוב "אם גרוסן ואנזה" בפרבר ואנזה שבברלין. בוועידת ואנזה התקבלו מספר החלטות בנוגע לאופן ביצוע הפתרון הסופי – התוכנית להשמדת יהודי אירופה, תוך תיאום בין כל זרועות הממשל הנאצי. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”תקומת המדינה והמשפחות שהקמנו הם תשובה ניצחת לניצחון של העם היהודי על תוכנית הנאצים להשמדת העם היהודי“