נועדו להיות ביחד

עליה לתורה שלי עם סבי וסבתי
סיפורם של סבי וסבתי

סבתא דינה נולדה בשנת 1952 ביישוב בן דור היושב במרגלות הר הכרמל. וסבא גדעון נולד בשנת 1948 בעיראק וכעבור שנתיים עלה לארץ.

בבית סבתי דיברו בעברית, וגרו בבית בסגנון ערבי עם שירותים מחוץ לבית. בעלי חיים הסתובבו בחצר כגון: תרנגולות ועוד.

סבי גדל במעברה בפרדס חנה, ומשם עבר לטירת הכרמל. סבתא שלי דברה עברית בבית וסבי היה מדבר עיראקית (ערבית).

סבתי גדלה בבית דתי והיו לה מנהגים בעלי אופי דתי כגון: לבקש דמי פורים ברחוב, וניקיון יסודי בבית לקראת חג הפסח.

סבי נולד בעיראק בשנת 1948 ויחד עם משפחתו עלה בשנת 1950, כאשר היה בן שנתיים בלבד. כאשר נחתו בארץ הגיעו למעברות אשר מוקמו בפרדס חנה. לאחר שסבי קיבל צריף בטירת הכרמל, כל המשפחה עברה לגור שם.

סבתא רבה שלי, פנינה, נולדה בטורקיה בשנת 1931 ועלתה לארץ בשנת 1943. המסע החל דרך סוריה ולבנון, במשאיות במסגרת עליית הנוער. בארץ קיבלה אותה הנרייטה סולד ושם הגיעה לבית הצעירות "מזרחי" בירושלים. בשנת 1946, כאשר הארץ הייתה תחת שלטון בריטי, סבתי הייתה שליחה שהעבירה בין עמדות הלוחמים מסרים. בשנת 1947 היא עברה עם קבוצת בנות לקבוצת "שחר" שהייתה ליד קריית אתא, שם פגשה את סבה (אשר) שהגיע ממרוקו בשנת 1946, בעלייה לא חוקית, הבריטים לא קיבלו אותם לארץ ושלחו אותם לקפריסין, שם שהה עשרה חודשים, עד אחרי תכנית החלוקה, כשהבריטים עזבו את הארץ, והתאפשר לעלות לארץ שוב. אשר, סבי, הגיע לקבוצת "השחר" ושם פגש את סבתא רבה שלי. ובשנת 1947 התגייס להגנה.

סבתי דינה, למדה עד כיתה ה', ביישוב בן דור. בעקבות שינוי בתעסוקה של סבתא רבה שלי, משפחתה עברה לעיר נהריה, ולמדה בבית ספר רמב"ם. הם נהגו לשחק בקלאס, דלגית, חמש  אבנים, ים יבשה, הולה הופ ושבעה מקלות. סבתי יצאה לטיולים במחנות קיץ, במסגרת תנועות נוער שונות. סבי למד בבית ספר כצנלסון.

סבי וסבתי דינה וגדעון, נפגשו בערב יום העצמאות, ליד החנות "אתא" שהיום נקראת "להיט בראש". הם נפגשו באמצעות חברה משותפת, וזאת הייתה התאהבות ממבט ראשון. כעבור חמישה חודשים בלבד, כאשר פרצה מלחמת יום הכיפורים, וסבי נקרא למלחמה, בתור איש מילואים. סבי לא עזב לפני שהבטיח לסבתי, שכאשר יחזור הם יתחתנו, וכך קרה.

בעבר סבי היה חשמלאי במקצועו וסבתי הייתה עקרת בית. כיום, סבי וסבתי בפנסיה ובזמנם הפנוי סבתי אוהבת לשיר, לרקוד ולרקום ובנוסף, הייתה מורה מחליפה בבתי ספר. סבי אוהב למלא סודוקו ותשבצים, לתקן כל דבר אפשרי, ואפילו לבנות מתקנים מיוחדים.

הם מאוד אוהבים להיות עם המשפחה ולטייל בעולם.

תומר –היה לי כיף ממש לעבוד עם סבי וסבתי ואני מאחל להם רק בריאות

מברוק עליק שוקרן
כל הכבוד לך תודה, בשפה הערבית

ציטוטים

”סבי וסבתי גדלו על רקע מלחמת ששת הימים, אשר התרחשה בשנת 1967 ושחרור יהודה ושומרון וחבל עזה, סיני ורמת הגולן.“