משפחת קריספין נוטעת שורשים בירוחם ומפריחה את השממה

סבתא פאני קריספין והנכד איתי למל
פאני קריספין עם הוריה שמחה ואליהו
ביקור הנשיא עזר ויצמן בבית משפחת קריספין בירוחם

שמי פאני קריספין. נולדתי בשנת 1943 בקזבלנקה, מרוקו. בשנת, 1954 עליתי לארץ עם משפחתי לירוחם, עיירה קטנה בדרום הארץ.

משפחת קריספין  בשנת 1954 שנת העלייה לישראל.

הוריי שמחה ואליהו קריספין אוהבי הארץ, אנשים יצירתיים וחרוצים, חיפשו דרך להתפרנס, אבי בנה את בית הכנסת הראשון, הצריף הראשון שנבנה בירוחם.

בהמשך בנה אבי חמישה צריפים נוספים שבהם היו מתארחים תיירים שהגיעו לטייל בארץ.

בגיל 12 כבת הבכורה במשפחה, עזרתי להוריי, ותפקידי היה להכין את הצריפים ולנקות אותם לאורחים חדשים שהגיעו. שנים לאחר מכן נולדו אחיי והפכנו למשפחה בת 11 נפשות יחד עם סבי וסבתי.

צריף בית הכנסת הראשון בירוחם שנבנה ע"י אליהו קריספין

למדתי בבית הספר את מקצוע התפירה והתחתנתי בגיל 17. נולדו לנו 3 בנות, שוש, אורית וליאת (אמו של איתי). בשנת 1976 נהרג האח הצעיר שלי דוד קריספין בעת שירותו הצבאי.

בשנת 1994 התקבלה בקשה מבית הנשיא להגיע לביקור בירוחם בבית הורי שהיו ממקימי המקום.

נשיא המדינה עזר וייצמן ורעייתו ביחד עם אנשיו הגיעו לירוחם והתארחו בבית הוריי, ליאת (אמו של איתי) הייתה אז חיילת בשירות הצבאי ויחד עם שאר הנכדים והמשפחה קיבלנו בהתרגשות את פני הנשיא שנהנה מארוחה מיוחדת, מעשה ידיה של אמי כמיטב המסורת במשפחה. בקרב האחים שלי ישנם לא מעט אומנים, אח שלי יצחק פיסל פסל מיוחד שהוגש כמתנה לנשיא ויצמן אשר נמצא עד היום במשכן הנשיא.

ביקור הנשיא ויצמן בבית משפחת קריספין בירוחם
יצחק קריספין עם הוריו שמחה ואליהו והפסל שהוגש לנשיא