משפחתו של סבא משה פינטו

מפגשים בקשר הרב דורי
החיים בפקיעין החדשה

שמי משה פינטו נולדתי ב1960 בנהריה.

השתתפתי השנה בתוכנית הקשר הרב דורי בישיבה התיכונית מעלות תרשיחא ביחד עם נכדי שחר פינטו.

הכרתי את תמר אישתי בשנת 1982, בעת מלחמת לבנון הראשונה, כשאני הייתי איש מילואים ותמר חיילת בסדיר. מלחמת לבנון הראשונה התרחשה ברובה בשטח לבנון בין ישראל לסוריה וארגוני טרור פלסטיניים שישבו בלבנון, וביצעו פיגועים בישראל ובמדינות נוספות. מבצע שלום הגליל נערך בין ט"ו בסיון תשמ"ב, 6 ביוני 1982, ל-י"ב בתשרי תשמ"ג, 29 בספטמבר 1982. לחיילים ששירתו בתקופה זו הוענק אות מערכת שלום הגליל. ויקיפדיה.

סבתא תמר בת העיר צפת ממשפחת קדוש יצרני גבינה מפורסמת "גבינה צפתית".

התחתנו ועברנו לגור במושב שלי, מושב פקיעין החדשה, בבית קטן וצנוע. היה לנו משק צנוע ובו לול תרנגולות, אני עבדתי במפעל אלקטרוניקה: "טל רד" ואשתי טפלה בלול המטילות שלנו. טלרד נטוורקס בע"מ היא חברה ישראלית העוסקת בפיתוח, ייצור מכירה ותחזוקה של ציוד תקשורת. טלרד היא חברה ציבורית, ומניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב.(ויקיפדיה9

לאחר כמה שנים, נולד בני הבכור יהודה על שם אבי ואבי היה סנדק והייתה שמחה גדולה. לאחר מכן נולד בני השני אלדד, על שם סבא שלי וסבא שלי  היה הסנדק. בשנת נולד מתן יצחק בני הקטן על שם הדוד שלי הדוד שלי היה הסנדק. וכך גדלו הילדים בביתנו, היו ימי הולדת, בר מצוות, וחתונות.

כשיהודה בני הבכור התחתן עם אשתו שחר בורד, וכשנולד להם הילד הבכור,  משה חי נכדי הבכור על שמי, אני הייתי הסנדק. שלושת אחיו הקטנים ינון אליה, מלאכי, ישי.

כשאלדד בני השני התחתן עם אשתו טל סטימיצקי נולדו להם שתי בנות אימרי תמר, הלל  רבקה.

כשמתן יצחק בני הקטן התחתן עם אשתו ספיר בן אלוש, נולד להם בו אחד ושמו משה, כל בני ברוך השם, גרים במושבי מושב פקיעין החדשה, מושב פקיעין החדשה שוכן בצפון הארץ בסמוך לכפר הדרוזי פקיעין ותחת אזור שיפוטה של המועצה האזורית מעלה יוסף. היישוב פקיעין החדשה הוקם בשנת 1955 ומייסדיו היו שתי קבוצות עולים ממרוקו. הקבוצה החלוצית הראשונה הגיעה בפברואר 1955 שכללה יהודים מהערים: פאס, רבאט וקזבלנקה – ערים שהיו תחת שלטון קולוניאלי צרפתי. הקבוצה השנייה הגיעה באוקטובר 1955 וכללה יהודים מערים אחרות במרוקו. הישוב מונה כ 400 תושבים, האוכלוסייה בישוב מעורבת וכוללת דתיים, חילוניים ומסורתיים החיים יחד בהרמוניה ואחווה.(  אתר הבית, אתר המגורים בכפר).

ברוך השם זכינו סבא משה וסבתא תמר, לראות את בנינו ונכדינו, בעזרת השם נזכה לנינים.

משה ושחר פינטו השתתפו בתוכנית הקשר הרב דור במסגרת ישובה התיכונית, מעלות תרשיחא, בתשפ"ב 2022

סַנְדָּק
ביהדות, סַנְדָּק הוא האיש המחזיק על ברכיו את הנימול בעת ביצוע המילה. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”התחתנו ועברנו לגור במושב שלי, מושב פקיעין החדשה, בבית קטן וצנוע. היה לנו משק צנוע ובו לול תרנגולות, אני עבדתי במפעל אלקטרוניקה: "טל רד" ואשתי טפלה בלול המטילות שלנו.“