משכנים לנשואים

ערב פיצות אצל סבתא
פורים בבית של סבא
איך אנשים מאוהבים

ברחוב יוספטל בקרית מוצקין החל הרומן של זוג הצעיר אליהו שתברש ולאה בן עזרא. משפחה שנכנסה לבית החדש בקרית מוצקין התיידדה עם משפחה בדלת ממול שגם היו עולים חדשים ממצרים. המשפחה השכנה היתה-דודה אורייט (אחותו של סבא אלי) ובעלה הטרי.

סבתא לאה שהייתה צעירה מעט מהשכנה אורייט הפכה להיות לחברתה ובאחת הפעמים, הזמינה אותה אורייט להתלוות אליה לבית הוריה בקרית שמואל. סבא אלי שהיה אז חייל בשירות סדיר התאהב בסבתא לאה והחל לחזר אחריה.

בהתחלה, סבתא לאה לא הייתה מעוניינת כי לסבא יצא שם של דון ג'ואן, אחד כזה שיש לו הרבה מדי חברות. אבל סבא שלי עקשן גדול ולא ויתר. הוא מצא את הדרכים להגיע אל ליבה של סבתא לאה, סבא אלי שהיה גם חברמן גדול ומוקף חברים, התחבב מהר מאוד על בני משפחת בן עזרא.

לאחר כשנה של היכרות נישאו השניים באולמי "בית המהנדס" בהדר. סבא רבא יוסף שתברש שהיה איש דתי, צנוע ועדין מאוד והכיר את כל תושבי קריית שמואל (כמעט) הזמין המון אנשים לחתונת בנו ואכן אירוע החתונה היה דבר שלא נישכח לזמן רב. אנשים גדשו על הכניסה והרבה מאוד מהם נאלצו לעמוד ולאכול לכל אורך זמן האירוע.

אני וסבא שלי בפורים

אליעד הנכד: העבודה הייתה כפית ומהנה מאוד.