מרקו סימיונוביץ' במאי ומפיק סרטים בטלווזיה הלימודית

אני וסבא מרקו
סבא מרקו כילד
המעבר מרומניה לישראל

שמי מרקו סימיונוביץ'כיום, מאי 2023, אני בן 88 נשוי לרודיקה. יש לי חמישה נכדים.

נולדתי ברומניה בעיר בוקרשט. לאימא שלי קראו בטי ולאבא שלי ראובן. שני ההורים שלי הם ילידי רומניה. אבא שלי היה עובד דפוס ואימא שלי הייתה תופרת. היה לי אח אחד שקראו לו אהרון והוא נולד בשנת 1932.

הורי קראו לי מרקו כי הם רצו לתת תזכורת מהשם של אחד הילדים של סבא רבא של סבי. למדתי בבית הספר היסודי "בית הספר יהודי מספר 10" במשך ארבע שנים. הייתי ילד מאוד מקובל וספורטאי מצטיין. חלום חיי היה להיות שחקן כדורגל. תחביבי, בנוסף לספורט ולכדורגל היו תמונות, סרטים ואהבה לסיפורים. הלכתי ללמוד בתיכון מספר 3 למסחר. השנים בתיכון היו שנים מאוד מאושרות עבורי. מאוד אהבתי את האנשים.

בילדותי

תמונה 1

במהלך השנים עבדתי באולפן להפקת סרטים תיעודיים. הכרתי את רודיקה בשנת 1960 ובשנת 1965 התחתנו. בת זוגי רודיקה, הינה רופאה במקצועה. נולדה לנו בת ראשונה אלינה וכעבור שלוש וחצי שנים נולד ולד.

רודיקה ואני עברנו לגור בישראל. כשעברנו היינו צריכים לשנות את שמנו כי ככה היה נהוג לעשות פעם. לאחר שעברנו לגור בישראל בפתח תקווה עברתי לעבוד בטלוויזיה החינוכית. עבדתי שם 20 שנה.

• בטלוויזיה החינוכית עבדתי בתוכניות לגיל הרך: תוכניות לפרפר נחמד (מפיק), רכבת ההפתעות (מפיק),
  • מפיק ועורך לסדרות המדובבות: הלב 52 פרקים, הקוסם מארץ אוץ 52 פרקים (עורך שיר הפתיחה, מפיק), נילס הולגלסון (בימוי שיר פתיחה, מפיק) 52 פרקים.
  • סרטים תיעודיים: הפקתי 6 סרטים תיעודיים על שואת יהודי רומניה, בסרביה, בוקובינה ועוד:
  • טרנסניסטריה הגיהינום – 1996 – THE HELL TRANSNISTRIA (מתורגם לאנגלית)