טרמפ שחיבר בין פולני לילידת הארץ

סבתא ארזה נועה ומאיה בבית ספר יסודי נהלל
רמת הגולן בטיול לזכר אבא של ארזה.
סיפורם של סבא שלמה וסבתא ארזה

סבתא ארזה גלס נולדה ב1953 בנתניה. סבא שלמה (גלס) ז"ל – נולד בפולין ב-1951 בעיר ליגניץ שנמצאת בגבול פולין גרמניה. הוריו שרדו את השואה ועברו מגליציה למערב פולין. בשנת 1956 הם עלו לארץ זוג הורים ושני ילדים והגיעו למעברה במגדל העמק – ואחר כך קנו משק במושב בית-שערים ושם גרו.

סבתא ארזה צימבל גדלה במושב תל עדשים, שסבא וסבתא שלה היו ממקימו, (סבא ירחמיאל צימבל) היה מגיני תל חי. בשנת 1974 סבא וסבתא הכירו בטרמפ וכאן מגיעים לסיפור התמונה. אבא של סבתא, גדעון צימבל ז"ל היה יליד מושב תל עדשים, למד בבית ספר מקווה ישראל ולחם במלחמת השחרור כשהיה בן שבע עשרה בלבד, ואחר כך התגייס לצה"ל, שם הכיר את אורה כהן הבת הראשונה של נתניה. הם התחתנו ונולדה סבתא ארזה .

כשסבתא ארזה היתה בת שנה, הם עברו לתל עדשים שם בנו את ביתם כחקלאים, וגידלו עצי פרי (גדעון היה מומחה ומדריך למטעים) ואחר כך גידלו פרחים – כלניות, צבעונים, גלדיולות ואירוסים. גדעון היה פעיל בציבור ונעשה סגן ראש מועצת עמק יזרעאל. בשנת 1974 שפרצה מלחמת יום הכיפורים הייתה החטיבה שלו (179) בין הראשונים שהגנו על הרמה ועצרו את הסורים. במקום בו נהרג הוקם גלעד לזכר חללי חטיבת השיריון 179, וכל שנה המשפחה מכנסת -לידו.

סבתא ארזה וסבא שלמה התחתנו ב 1976 ,החתונה נערכה בתל עדשים וחיתן אותם הרב הראשי של ישראל שלמה גורן.

.

התמונה היא תמונה של המשפחה המורחבת המתכנסת מידי שנה ליד הגלעד ברמת הגולן

הבנות המתעדות נועה ומאיה: היה מאוד נהנה ומעניין לשמוע את הסיפורים של סבתא ארזה, הרבה בריאות לארזה.

מלחמת יום הכיפור.
מלחמת יום הכיפורים (נקראת גם מלחמת יום כיפור; מלחמת יום הדין "מלחמת אוקטובר" פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות נגד ישראל(ויקיפדיה)

”הטרמפ קשר בין סבתא ארזה שהיא דור שלישי בארץ (מצד אמא), וסבא שלמה ז׳׳ל שעלה מפולין כשהיה בן חמש“