מעירק למעברת כפר חסידים

מזכיר מועצת הפועלים הצעיר במדינה

שמי אלי ארבלי, נולדתי בשנת 1943 בעירק בעיר מוסול.

ב- 20 לאפריל 1951 עליתי לארץ.

כשהגענו לארץ נשלחנו למעברת כפר חסידים, למדתי בבית ספר זבולוני ברכסים. בשנת 1950 הוקמו שתי מעברות בכפר חסידים. העולים החדשים במעברה התגוררו בצריפונים, בדונים ואוהלים. בפברואר 1951 הוחלט על הקמת מעברה נוספת בכפר חסידים. בשנת 1952 הוקם במקום שיכון על ידי חברת רסקו עבור משוחררי צה"ל מכפר חסידים. בשנת 1954 הוחל בבניית שיכון נוסף, של חברת משכנות, על רכס סמוך לשכון רסקו. גם חברת שיכון ההסתדרותית החלה בבניית שיכון משלה במקום, על הרכסים דרומית מזרחית לכפר חסידים, צפונית לקריית טבעון. שיכונים אלו נבנו לצורך פינוי המעברות בכל אזור חיפה, אולם בגלל התנגדות תושבי מעברות אחרות שוכנו בהם רק מעטים. באפריל 1956, בעת שבשיכונים התגוררו כ-1500 נפשות, הוחלט שהמקום יוכרז כמועצה מקומית נפרדת מכפר חסידים בשם רכסים, וביולי 1959 כוננה המועצה.

1951הייתה שנה מאוד גשומה ובאותו שנה גרנו במעברת כפר חסידים. המעברה הוצפה ואז הגיע חיל הים הגיעו עם סירות וחילצו אותנו.בילדותי אהבתי לשחק פינג פונג וכדור סל.

הייתי חייל מצטיין בחיל רגלים, וב1963 זומנתי לקורס מכי"ם. בסוף הקורס קבלתי אות של חניך מצטיין.

ב 16 ליולי 1967, תוכננה להתקיים החתונה שלי,  והיה לי ספק אם נוכל לקיים את החתונה במועד שקבענו. השתתפתי במלחמת ששת הימים, ולא חשבתי שאוכל להשתחרר. לשמחתי הודיעו לנו שחטיבת הצנחנים מחליפה אותנו ואז התאפשר לי להשתחרר ולהתחתן במועד שקבענו.

למדתי בבית המדרש למורים בפתח תקווה, ועבדתי בעמילות מכס- יצוא ויבוא.

בשנת 1971 נבחרתי כמזכיר מועצת הפועלים של כפר חסידים – רכסים ובגיל עשרים ושמונה, הייתי למזכיר מועצת הפועלים הצעיר ביותר במדינת ישראל.

לאחר מכן ריכזתי איגודים מקצועיים בהסתדרות במרחב חיפה, משם פרשתי לגמלאות.

כיום אני פנסיונר ויש לי ארבע בנות מקסימות, ואחד עשר נכדים אהובים, איתם אני אוהב לבלות.

יובל – היה לי כיף להקשיב לסבא, למדתי הרבה דברים וזו הייתה חוויה טובה ומלמדת.

ישוב זמני לעולים חדשים לארץ ישראל בשנות החמישים. ויקיפדיה

ציטוטים

”1951הייתה שנה מאוד גשומה ובאותו שנה גרנו במעברת כפר חסידים. המעברה הוצפה ואז הגיע חיל הים הגיעו עם סירות וחילצו אותנו.“