מסע החיים של משה ברוך

סבא ואני
המקום שבו סבא גדל, רחוב הדקלים
מלחמות רבות

ילדות נולדתי בחיפה, בשנת 1932, השנה בה הוריי עלו לארץ.

משמעות שמי כתובה בתורה, על שם משה רבנו. על פי ההסבר במקרא בת פרעה החליטה על שמו של משה "כי מן המים משתהו" (שמות, ב, י). לפי המסורת הסלוניקאית, נותנים כבוד לסבא בעודו בחיים, והנכד מקבל את שמו של הסב. השם ניתן לי על שם סבי.

גרנו בעיר התחתית של חיפה ברחוב העצמאות, אז הוא נקרא רחוב המלכים, ברובע שנקרא המרכז המסחרי הישן, רוב היהודים שעלו מסלוניקי התיישבו שם כי זה היה קרוב לנמל ובשאר הרחובות גרו רוב ערבי. הבית בו גדלתי היה קטן מאוד. היו בו שני חדרים ומטבח קטן, לא היה אור כי לא היה חשמל אז ולא היה רדיו והאור היה בעששית נפט. אימא שלי הייתה מרתיחה מים בתוך דוד גדול עם מכשיר שנקרא פרימוס והפרימוס היה מחמם את המים ואימא שלי הייתה משפריצה עלי מים חמים מהפרימוס. לא היו בוילרים בזמן הזה.

המשך תולדות חייו מפורטים בהרחבה בריאיון המצולם ובקובץ שלהלן:

סבא משה: החוויה הייתה טובה וכפית.

הנכד עיטם: גם לי היה כיף ונהניתי מאוד עם סבא.

בשר לעניים
עיקר מזונם הסתכם בשעועית, ה"בשר לעניים", ולחם שחור

ציטוטים

”תזכור תמיד את השורשים שלך ותמשיך את מורשת אהבת המולדת. תרבה באהבה ונתינה לזולת לחברה ולבני המשפחה.“