מסכת חיים מקוצרת בישראל לדור שני לשואה

סבא ואיתן בקשר הרב דורי 2022
סבא נתן בגיל בר מצווה
משואה לתקומה, ישראל מובילה טכנולוגית ועוצמת מחץ צבאית

שמי נתן גרינגלס, נולדתי ב- 11/3/1950, בישראל, בעיר חיפה. כחוט השני לאורך כל חיי אני נושא עימי את עול השואה.

אימי, ציפורה, ניצולת שואה, נולדה בפולין בעיר קשנוב למשפחה בת 12 ילדים אב ואם. 2 אחים שהיו חלוצים עלו לישראל לפני השואה, אימי, כשהייתה בת 16, נכנסה למחנה אושוויץ יחד עם שתי אחיותיה. רק 5 אחים ואחיות שרדו את השואה, כל שאר בני המשפחה נרצחו על ידי הנאצים.

משפחת נויהוף – משפחתה של אימי

אימי, ציפורה פייגע בת 16 לפני יציאה למחנות ריכוז.
שלושת האחיות ששרדו את השואה אימי בצד ימין

אבי, מרדכי גרינגלס, ניצול שואה, נולד בילז'ה ליד העיר רדום.  היו חמישה אחים ואחיות אב ואם. אח אחד עלה כציוני לפני השואה, אבי שרד את מחנות ההשמדה, ובשלב מסוים ברח מהמחנה והצטרף לפרטיזנים. מהמשפחה נותרו שני אחים בלבד.

משפחת גרינגלס – משפחת אבי
אבי – מרדכי גרינגלס

הורי הגיעו לארץ – אימי באוניית ארלוזרוב, ואבי באוניית מולדת, שניהם גורשו לקפריסין.

אבי היה מורה לעברית בקפריסין וכך הכיר את תלמידתו, אימי, ובהגיעם לישראל בשנת 1948 והתחתנו.

לאמא ואבא נולדו שלושה ילדים שהתחתנו ולהם נולדו 10 ילדים, זוהי הנקמה המתוקה לצורר הנאצי, שיש תקומה ועם ישראל חי.

אני נולדתי בחיפה בשכונת חליסה, מעורבת יהודים וערבים. החיים עם השכנים הערבים התנהלו בידידות תוך כבוד הדדי.

בילדותי חוויתי זמנים קשים, תקופת הצנע של "דוב יוסף". ככל שעבר הזמן התנאים השתפרו כך שאפשרו מעבר דירה וחיים ברווחה.

כל חיי ההורים ניסו לדחוף אותי ואת אחיותיי להישגיות, והמשפט השגור בפיהם היה "מה שהפסדנו אנחנו בשואה, רוצים לתת את המיטב לילדים".

כל חיי הבוגרים עבדתי בחברת הייטק מובילה בעולם ותרמתי רבות בתכנון מערכות צבאיות כגון המרכבה ומערכות לח"א הישראלי, זה נתן לי סיפוק רב ויתרה מזו, הוסיף נתבך חשוב לביטחון ישראל.

דחפתי את ילדי שיהיו בחזית הטכנולוגיה וכך עשו רוב בני הדור שלי ואנו יכולים להתגאות  בכך שישראל היא "אור לגויים" כמובילת ההייטק העולמי בעזרת בנינו הנמצאים בארץ או בחו"ל בעמדות מפתח מובילות ומשפיעות.

לצערי, איתן נכדי לא זכה להכיר את סבתו רבקה בשל פטירתה ממחלה קשה, אך אני ובייחוד אחותי, היינו שם בשבילו כדי לגשר על האובדן.

אני שמח שאיתן נהנה מאוד מהמיזם, היה קשוב מאוד לסיפורים ואני מרגיש שנפתח בינינו ערוץ תקשורת פורה להקשבה למורשת העבר.

הזוית האישית

נתן: אני שמח שהשתתפתי בקשר הרב דורי יחד עם נכדי איתן, זה פתח ערוץ תקשורת פורה בינינו להקשבה למורשת העבר. איתן: אני הייתי רוצה לאחל לסבא שימשיך להיות בריא כמו שהוא עכשיו ושהיה אתו ממש כיף בפעילות הקשר הרב דורי. ואני אוהב אותך ולמדתי שצריך להתייחס לכל אדם בעולם בכבוד.

נאצים
תנועה גזענית לאומנית