מכונת התפירה של חמותי

סבא מקסים
סבא בצבא
סיפורו של סבא מקסים וזנה (סבא של ירין)

ילדותי

נולדתי בקזנבלקה שבמרוקו. עלינו לארץ כשהייתי בן שתים עשרה בערך.

מאז עלייתי  לארץ ישראל, כבר מילדותי, גרתי באשדוד. בהתחלה גרנו ברחוב ז’בוטינסקי במעברה ומשם עברנו לאיזור רחוב אילת באשדוד.

בילדותי במרוקו הייתי בגן אבל אני לא זוכר משם הרבה.

עד גיל אחת עשרה בקזבלנקה זכור לי שהייתי בבית ספר דתי בשם רמב״ם ואחר כך בבית ספר ״אבן עזרא״.

בארץ, באשדוד,  למדתי בכיתה ה באיזור אילת ובכיתה ו למדתי בבית ספר ״מוריה״. בבית ספר תיכון עברתי ללמוד במקיף א.

כשעלינו לארץ ישראלהיינו עולים חדשים למדנו עברית.את תקופת הלימודים סיימתי בגיל 17 בשנת 1967.

אני זוכר שהיינו משחקים המון, כל החברים, בחץ וקשת. גם בגולות, חמש אבנים, סביבונים, מחניים, סטאנגה ,כדור רגל ואופניים. אני זוכר שהייתי אלוף הגולות.

כולנו, כל הילדים, נהגנו לשחק ביחד, גם בנים וגם בנות. הכביש שהוא היום רחוב אילת לא היה קיים בזמן ילדותי. היה שם רק מגרש של חול ואנחנו שיחקנו שם, כל החברים.

למדתי ג׳ודו וקראטה בחוגים.

סבא בצבא שמאלי בתמונה

חפץ מיוחד

יש לי בבית מכונת תפירה. אני עוד תופר איתה. אני שומר עליה ומנקה אותה. קיבלתי אותה מחמותי לפני עשרים וחמש  שנה. זה יקר לי כי קיבלתי את זה מחמותי ששמרה על זה שמונים שנה ועכשיו אני שומר על זה. היא קנתה את זה במרוקו ותפרה עם זה המון בגדים ועכשיו אני ממשיך את המעשים שלה ותופר איתה.

תחביבים

אני הולך כל ימי חמישי ורביעי למועדון שבו אנחנו יושבים עם חברים ומשחקים קלפים ועוד משחקים ביחד. בימי ראשון אני הולך להתנדב בבית ספר יסודי ואני נמצא עם ילדים ועוזר להם. אלו עיסוקים שמאוד מעבירים לי את הזמן ומשמחים אותי

הזוית האישית

ירין – היה לי נורא כיף לעבוד בפרויקט בהדרכת ניצה הפרויקט היה משכיל ולמדתי אף יותר על סבי . שמחה מאוד שלקחתי חלק ומעודדת אחרים גם לקחת חלק בפרויקט. הדר: היה נורא כיף לעבוד על העבודה יחד עם ירין וללמוד על משפחתה , וזה נורא מרגש שהפרטים האלו נשמרים לעתיד הרחוק כי הדור הבא יוכל לצפות בזה . ירין והדר: היה לנו מעניין לשמוע את הסיפורים המעניינים שיש לסבא מקסים לספר לנו זה היה פרויקט חוויתי וכיפי שחיזק גם את הקשר .

[17:20, 22.5.2023] הדר מתוק מקיף ט יחידים: הדר- היה נורא כיף לעבוד על העבודה יחד עם ירין וללמוד על משפחתה ,

סטנגה
משחק ילדים דמוי כדורגל המיועד לשני שחקנים. למשחק מספר גרסאות ומספר משחקים קרובים לו ...