מטילדה עואדי "מספר 10"

סבתא מטילדה בתקופת הצבא
סבתא מטילדה עם סבא
החיים בשנות ה-70

קוראים לנו אליה ואור ובחרנו להציג את סיפור חייה של סבתא של אליה. סבתא של אליה היא דמות משמעותית בחייו.

אליה: "אנחנו מאוד קרובים והיא מספרת לי על עברה בכל הזדמנות". שמה הוא מטילדה עואדי והיא נולדה בארץ בעיר רחובות. שהייתה בת שנה עברה עם משפחתה לאשקלון שם התגוררה עד שנות השמונים ועברה לנתניה כדי להתחתן עם סבא שלי. לסבתי יש שישה אחים וארבע אחיות והיא בת הזקונים, כולם כינו אותה "מספר 10" כיום סבתא מתגוררת בנתניה.

סבתא מטילדה למדה בבית הספר "עוזיאל" שהוא בית ספר ממלכתי דתי, בשמונה בבוקר הילדים היו צריכים להגיע לתפילה ואחר כך כולם התפזרו לכיתות. המקצוע האהוב על סבתי היה שפות (שיעור בו למדו שפות שונות). לאחר בית הספר היו חוזרים ואוכלים ארוחה חמה ומכינים שיעורי בית. לאחר מכן הם היו יוצאים עם החברים מהשכונה לשחק בחוץ במשחקים כגון – שבע אבנים, מחבואים, תופסת, חבל, גומי, מחניים, מדרכות, בואסה. כשגדלה הייתה עוזרת בניקיון הבית ועושה קניות לגמרי לבדה.

סבתי עבדה בבית מלון שם הייתה חדרנית, בלית ברירה בגיל צעיר מאוד, כאשר הייתה רק בכיתה ח', בעקבות המחסור הרב באותם ימים. לאחר כמה שנים עבדה סבתי בחברת ביטוח במשך שנתיים ולאחר מכן עבדה חצי שנה בבית דפוס עד הצבא.

סבתי התגייסה לצבא בגיל שמונה עשרה בשנת 1978. סבתי היתה פקידה במשרד בוחני רכב (טנקים, טנדרים ועוד…). בבסיס היו סבתי ועוד שלוש בנות הן היו החיילות היחידות בבסיס. הן היו יוצאות ביחד ועושות שבתות ביחד, הן עדיין בקשר עד היום עם כל החברים מאותם ימים ששירתו בבסיס.

סבתא בתקופת השירות הצבאי

תמונה 1

סבתא שלי הכירה את סבי עוד בצבא, הוא היה המפקד שלה. הם יצאו שנה ואז סבא שלי אמר לה בואי נתחתן, כיוון שבאותה תקופה לא היו ממש הצעות נישואין כמו היום. הם התחתנו בנתניה בתאריך 18.08.1980. אמי נולדה ראשונה בשנת 81, אחריה נולד אמיר בשנת 84 , אחריו נולדה עינב בשנת 87 ואחרונה חביבה מור שנולדה בשנת 94. כיום כולם מתגוררים בנתניה.

סבתא וסבא

הזוית האישית

אליה ואור: היה לנו ממש כיף לראיין את סבתא של אליה. למדנו המון דברים חדשים ומעניינים על עברה שאפילו אליה לא ידע קודם.

סבתא מטילדה: היה לי ממש כיף לספר לנכד שלי וחברו את סיפור עברי, אשמח לספר לו בכל הזדמנות.

בוחני רכב