מחלב אל תל אביב – סבתא רבתא מזל מושון

תמונה משפחתית מחגיגות בת המצווה של עומר
סבתא רבתא - כלה ביום חתונתה
ציוני דרך מרכזיים בחייה של סבתא רבתא

שמי מזל מושון לבית לוי, נולדתי בחלב שנמצאת בסוריה, בגיל 3 עליתי לארץ. עליתי לארץ בדרך חוקית. אבא שלי נסע שישה חודשים קודם לעלייה אל ישראל והכין דרכונים לכל המשפחה, או אז יכולנו לנסוע לישראל באופן חוקי. מהעיר חלב שבסוריה נסענו ברכבת ללבנון ומלבנון לקחנו מונית לראש הנקרה. כאן בארץ נכנסנו עם דרכונים באופן חוקי לישראל.

לאחר שקיבלו אותנו בישראל, שכרנו רכב ונסענו לתל אביב. ההורים שלי נולדו בטורקיה ואז באו לחלב והתחתנו, נולדו להם שלושה ילדים בסוריה, ובארץ עוד ארבעה ילדים. היום יש לי שבעה אחים ואחיות.

ילדותי

גדלתי בתל אביב באזור כרם התימנים בבית גדול עם חצר גדולה. בחצר זו היינו שישה או שבעה שכנים – ערבים ויהודים ביחד. לכל משפחה היה חדר וחצי, המטבח, שירותים ומקלחות היו משותפים לכולם. היינו מחממים מים בסירים גדולים על פחמים כדי להתרחץ. למדתי בבית ספר זרובבל מזרחי שהיה ברחוב קלישר בתל אביב, בית ספר לבנות. אהבנו לשחק בהפסקה: מחבואים, גוגואים, קפיצות בחבל ועוד מלא דברים.

בגיל 12 הלכתי לתנועת הנוער בני עקיבא, שם היו לנו הרצאות על אהבת הארץ. היינו קבוצה שיוצאת בשבת לקיבוצים דתיים כמו שדה אליהו, ניר גלים בדרום ועוד. אני זוכרת טיול מאוד כיפי, בגיל 14 נסענו למצדה למשך חמישה ימים, טיילנו באזור והגענו לעין גדי, שם טבלנו במפל המים ובמעיין.

בגיל 18 הכרתי את סבא זאב במסיבת פורים בתל אביב. וכבר אחרי חצי שנה התחתנו ונולדו לנו ארבעה ילדים: עדינה, אלי, אבי ובטי.

תחביבים

במשך שנים רקדתי ריקודי עם, ועכשיו התחביב שלי זה לשחק ברידג' עם חברות, בילוי עם המשפחה והנכדים.

בחגיגת בר המצווה של עומר – המשפחה המורחבת

הזוית האישית

עומר: היה לי מאוד מעניין לשמוע את סבתא רבתא מספרת לי את סיפור חייה ועל העבר שלה, גם נהניתי לראות אותה מתרגשת בזמן שהיא משתפת אותי בסיפור החיים.

סבתא מזל: היה לי מאוד נחמד לספר את הסיפור שלי, ולראות את הנינה שלי.

חַלַבּ
חַלַבּ (בערבית: حلب)) היא עיר גדולה בסוריה ובירת מחוז חלב בצפון-מערב המדינה. עד פרוץ מלחמת האזרחים בסוריה הייתה חלב העיר הגדולה בסוריה, אך מאות אלפים ברחו ממנה במהלך המלחמה, ובשנת 2021 הוערכה אוכלוסיית העיר בכ-2 מיליון בני אדם. רוב תושביה ערבים וכורדים. גרים בה גם ארמנים וטורקים, ועד כחמישית מתושביה הם נוצרים. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”מהעיר חלב שבסוריה נסענו ברכבת ללבנון ומלבנון לקחנו מונית לראש הנקרה. כאן בארץ נכנסנו עם דרכונים באופן חוקי לישראל“