מחיל האוויר עד חברת החשמל

כשאני וסבא וסבתא היינו בהונגרייה ביחד
מיום החתונה של סבא וסבתא
הסיפור של סבא שמשון וסבתא ג'ודי

סבא שמשון וסבתא ג'ודי הם ההורים של אמא שלי והם גרים בחיפה.

שמי נעמה בר נדב ובמסגרת "תוכנית הקשר הרב דורי" נפגשתי עם סבא וסבתא,  כדי לשמוע את סיפורם וללמוד על עברם:

סבא נולד בשנת 1950 ברומניה ועלה לארץ בגיל שתיים עשרה. רומניה היא רפובליקה במזרח אירופה, חלקה בצפון-מזרח חבל הבלקן שבדרום-מזרח אירופה. המדינה גובלת באוקראינה בצפון וגם בדלתת הדנובה בדרום; ברפובליקת מולדובה במזרח, בהונגריה במערב, ובסרביה ובולגריה בדרום, לאורך נהר הדנובה. כמו כן, בדרום מזרח המדינה יש לרומניה רצועת חוף לאורך הים השחור. ויקיפדיה

סבא שלי עלה לארץ מרומניה בשנת 1962, כשהיה בן שתיים עשרה.

בהמשך היה יושב ראש ועד אקדמאי בחברת חשמל, במשך ארבע שנים, הוא נבחר לתפקיד בבחירות בחברה.

תפקידו היה לדאוג לתנאי העבודה של העובדים האחרים. סבא מאד נהנה בתפקיד, בעיקר כיוון שהרגיש שהוא עוזר לאנשים. חברת החשמל לישראל היא חברה ממשלתית וציבורית, מונופול, המייצרת חשמל ומספקת אותו לכל מגזרי המשק בישראל וברשות הפלסטינית. כ-99.85% ממניות החברה מוחזקות בידי הממשלה. פעילותה כוללת ייצור חשמל, הולכה, הַשׁנָאָה, חלוקה, אספקה ומכירת החשמל ללקוחות. ויקיפדיה

סבתא ג'ודי נולדה בשנת 1952 בבעיר בודפשט שבהונגריה ועלתה לארץ בגיל חמש.

הוּנְגַרְיָה היא מדינה ללא מוצא לים הנמצאת במרכז אירופה. הונגריה גובלת באוסטריה, בסלובקיה, באוקראינה, ברומניה, בסרביה, בקרואטיה ובסלובניה. הונגריה הייתה מיושבת מזמנים פרהיסטוריים. שטחה נכלל באימפריה הרומית, ועם נפילתה הייתה יעד לפלישות של שבטי נוודים. המדיארים השתלטו על הארץ במאה העשירית והקימו את ממלכת הונגריה. ויקיפדיה

סבתא הייתה מפקדת מרכז הערכה בחיל האויר, במשך עשר שנים היא סיימה כיוון שפרשה מחיל האוויר.

חיל האוויר הישראלי, או בשמו הרשמי "זרוע הָאוויר והֶחלל", הוא הזרוע האווירית של צבא הגנה לישראל. חיל האוויר הישראלי הוא מרכיב עיקרי בעוצמתו של צה"ל, והוא נחשב לחזק ביותר במזרח התיכון, ולאחד מחילות האוויר הטובים והמתקדמים ביותר בעולם. בראש זרוע האוויר עומד קצין בדרגת אלוף. מפקדו הנוכחי של החיל הוא אלוף תומר בר. ויקיפדיה

מרכז הערכה מיועד לבחון פוטנציאל פיקודי לתפקידים בכירים בצה"ל. מרכז הערכה כולל בשלב הראשון מבחני אישיות ומבחנים פסיכוטכניים, ובשלב השני ריאיון פסיכולוגי ומבחני קבוצה הכוללים פרזנטציה הבוחנת יכולת מנהיגות, מבחן דואר והשלמות למבחני אישיות. למכון נועם הכנה ממוקדת לשני השלבים התואמת למבחני המיון בחילות השונים: סגני אלופים בחיל האויר, סא"לים במודיעין, סא"לים בחיל החימוש, סא"לים בחיל השלישות ועוד.

סבתא מאד נהנתה בתפקיד, כי לה היה מעניין, והיא הרגישה משמעותית ומשפיעה. סבתא ממליצה לי להיות בתפקיד כזה בעתיד.

הזווית האישית

נעמה: היה נהדר ללמוד על הדור שלסבי וסבתי. התהליך היה נעים ומעניין. ולמדתי כל כך הרבה דברים דרך המפגשים עם סבא וסבתא.

מכללה
אוּנִיבֶרְסִיטָה, בֵּית סֵפֶר גָּבוֹהַּ לְמַדָּעִים שׁוֹנִים. מוֹסָד גָּבוֹהַּ לְהַכְשָׁרַת מוֹרִים, הַמֻּסְמָךְ לְהַעֲנִיק תֹּאַר אֲקָדֵמִי לְבוֹגְרָיו.

וישאו דה סוס
היא עיירה ברומניה, במחוז מרמורש שבצפון טרנסילבניה (בסמוך לבורשה, סיגט וסאטו מארה).