מהלכי החיים של סבא וסבתא

סבא וסבתא עם ארבל
סבא מוטי עם ארבל הפעוט
הילדות של סבא בתל אביב, של סבתא בראשון לציון ומהלך חייהם.

סבא מרדכי (רוסטקר) שמר

סבי אבי מצד אמי, מרדכי, נולד בתל אביב, ישראל. סבי גר בצריף ברחוב רש"י תל אביב, קרוב לים. היו כמה בתי כנסת לידם. להורים של סבא שלי קראו משה חיים ושושנה רוסטקר. הם נולדו בפולין ועלו לישראל.

לסבא היה אח אחד, שמואל יחזקאל ז"ל. סבא משה היה מנהל פרדס בכפר סבא לאחר מכן עבר לתל אביב ועבד בחלוקת לחם.

סבא מרדכי למד בבית ספר בר אילן (בזל) תל אביב. הוא למד שם מקצועות רבים, ביניהם עברית, חשבון, טבע, גאוגרפיה, הנדסה, התעמלות, מלאכה, אנגלית, תורה, תנ"ך, גמרא והיסטוריה.

בבית הספר הייתה משמעת מאוד חזקה, ניתנו עונשים לא נעימים. הייתה תלבושת בבית הספר, חולצה כחולה ומכנסי חאקי. למחנך של סבא קראו שמואל ריבלין ז"ל. אחרי בית הספר בר אילן, סבא למד בישיבה חקלאית בכפר הרוא"ה.

עם סיום לימודיו התגייס לנחל והיה בקיבוץ שלוחות ובאחוזת נחל גלבוע. לאורך חייו סבא עבד בתעשייה האווירית וגם בהוראת נהיגה. תחביביו הם צילום, טיול וגידול דגים באקווריום.

סבתא שרה (קליין) שמר

סבתי שרה נולדה בבית יולדות ברחובות להורים משה וציפורה שעלו לארץ בשנת 1938. היא נולדה כחודש לפני הקמת המדינה וגדלה בראשון לציון. בבית הספר היסודי למדה בבית ספר סיני בראשון לציון, ובתיכון למדה בסמינר תלפיות בתל אביב.

סבתי הייתה מורה לחינוך מיוחד במשך 36 שנים.

לסבא וסבתא יש ארבעה ילדים, 18 נכדים ושבעה נינים. כולם גרים בארץ, וחלקם ביהודה ושומרון.