מאנגליה לישראל

סבתא חוה ושקד
חסימת הדרך לירושלים במלחמה
השנים הראשונות של סבתא חוה בישראל

מאנגליה לישראל

השנים הראשונות של סבתא בארץ

סבתא חוה הצטרפה לתנועת הנוער הבונים. בשנת 1950 הכירה סבתא חוה את סבא גבריאל בלונדון כאשרהוא נתן הרצאה על ההסתדרות הציונית, במסגרת תנועת "צעירי פועלי ציון".

חוה מתחילה ללמוד פיזיותרפיה, בבית החולים "סנט מוריס" בפדינגטון בלונדון . באותו בית חולים התגלההפנצלין ע"י המדען פלמינג.

בשנת 1952 סבא וסבתא התחתנו בלונדון. החופה התקיימה בצהריים ובערב התקיימה ארוחת ערב.סבתא באה להכיר את הארץ. סבתא הגיעה לשישה שבועות לביקור בארץ, לבחון אפשרויות עבודה.את הארץ היא הכירה באמצעות נסיעה ב"טרמפים". אחד הטרמפים היה טרקטור עליו הגיעה לקיבוץ דן שבצפון כדי לבקר את אחותו התאומה של סבא.

בשנת 1955 לאחר שייט של חמישה ימים באונית "ירושלים" הגיעו סבא וסבתא לארץ. הם התקרבו לישראלמוקדם בבוקר והמראה הראשון שהתגלה לעיניהם היו "הגנים הבהאיים" בחיפה. איזו התרגשות…

מכת ארבה, בארץ חיכתה לסבא וסבתא קבלת פנים "נעימה" מכת ארבה!!! מכת הארבה נעצרה באמצעותשתוף פעולה עם מדינות ערב ששלחו מטוסי ריסוס. החודשים הראשונים בארץ, חודשי ההסתגלות. בחודש הראשון בארץ התארחו סבא וסבתא בביתה של חברת ילדות של סבתא רבתא של שקד. לאחר מכן עברו לירושליםלאולפן עציון, כדי ללמוד עברית. במשך חמישה חודשים הם למדו באולפן עברית. בסיום הלימודים סבתא מצאהעבודה בתור פיזיותרפיסטית בבית חולים "בילינסון". סבא התחיל ללמוד עבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב.סבתא הקימה את המכון לפיזיותרפיה בבית חולים בילינסון.

סבא וסבתא מצאו בית בישראל. סבא המשיך ללמוד עבודה סוציאלית וסבתא המשיכה לעבוד במכון לפיזיותרפיה.בשנת 1956, הם מצאו בית בשיכון עממי (בנווה מגן ) ברמת השרון. במשך 3 חודשים הם הסתפקו בחפציםהמועטים שהביאו איתם: פתיליה, מזרון ים וכיסא, ובעוד כמה חפצים שהשאילו מהשכנים ומהחברים.

בערב ראש השנה הגיעה מאנגליה מכולה גדולה עם ריהוט. המשפחה גדלה סבא וסבתא חיכו עם הרחבתהמשפחה עד שיתבססו בארץ. נולדו להם שלושת הילדים: בשנת 1957 נולד גילאון, בשנת 1962 נולד דותןאבא שלי !!! בשנת 1967 נולדה הילה הבת. כיום לסבתא וסבא יש היום 8 נכדים שאוהבים אותם מאוד מאוד.הם גרים עד היום באושר באותו הבית ברמת השרון. סבתא מטפחת גינה ססגונית ומקסימה ולא מתכוונת לעזוב.

משוב של שקד :

נהניתי מאוד להשתתף במפגשי תכנית הקשר הרב דורי עם סבתא. גיליתי סיפור שאת רוב פרטיו לא ידעתי לפני התיעוד. סבתא הייתה שותפה טובה לעבודה, ושיתפה פעולה.

משוב של סבתא חווה:

מאוד נהניתי לעבוד עם שקדי. אני מרגישה, שהתקרבנו למרות שגם לפני העבודה היינו מאוד קרובות.

תנועת נוער הבונים
הבונים דרור היא תנועת נוער יהודית , ציונית-סוציאליסטית עולמית. התנועה הוקמה בשנת 1980

פניצלין
פניצילין הנו אחד הזנים הנפוצים ביותר של האנטיביוטיקה.התרופה האנטיביוטית הראשונה גילה אותה אלכסנדר פלמינג בשנת 1928

”את הארץ הכירה באמצעות "טרמפים"“

”הם הסתפקו בחפצים המועטים שהביאו איתם: פתיליה, מיזרון ים וכיסא, ובחפצים שהשאילו משכנים וחברים. “